Vughtse Jeugdnatuurwachters bij aanplant houtwal in Cromvoirt

Afgelopen zaterdag reden meer dan dertig leden van de Vughtse Jeugdnatuurwacht met een cordon van begeleiders op de fiets naar Cromvoirt om te helpen bij de aanleg van een houtwal achter het natuurgebied van Sietske van Maren en Jan Termeer.

Beide bewoners zijn nauw betrokken bij de werkgroepen van de Natuur en Milieugroep Vught en beijveren zich jaarlijks voor de weidevogels en uilen. Uit eigen middelen werd een scala aan struiken en boompjes aangeschaft die in de loop der jaren moet uitgroeien in een groene wal. Er werd vooral gekozen voor de aanplant van groen, geliefd door vlinders en insecten en waar het later goed toeven zal zijn voor diverse vogelsoorten.

De jeugd ging in groepjes aan het werk en kreeg daarna nog de gelegenheid om op de weilanden en op het erf kennis te maken met het prille leven van nieuwe geitjes. Tevens konden de paarden geaaid worden. Ook een kennismaking met waterdiertjes vormde een onderdeel van de excursie van de jeugdige natuurvorsers. Afgesloten werd met limonade en een wederzijds dankwoord voor de samenwerking.

Kijk ook bij

Start nieuwe tennisseizoen T.V. Woburn op 3 april

Maandag 3 april gaat op Woburn het nieuwe tennisseizoen van start. De 6 gravelbanen met …