Strand uitgebreid tijdens driedaagse afsluiting van de zomer

De 23e editie van het traditionele beachvolleybaltoernooi in Vught-Centrum wordt dit jaar gehouden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september. Het Maurickplein wordt dit jaar als primeur voor drie dagen omgetoverd tot strand. Voor het eerst zal een elftal van Zwaluw VFC, ‘Zwaluwzeven’ nauw betrokken zijn bij de algehele manifestatie.

Door Ton Wagenaars

“Na de opbouw op vrijdag zal er al diezelfde avond de eerste zomerse party worden gehouden in Café Maurickzicht met een optreden van ‘Theekransje’ waarbij de bezoekers los kunnen gaan op aanlokkelijke, ritmische muziek,” vertelt Bart Hendriks. Hij is samen met Vincent Bol en Willem van der Velden- ook als vertegenwoordiger van ‘Zwaluwzeven’- voor het eerst betrokken bij de algehele organisatie van het strandweekeinde rondom het Maurickplein. In totaal zijn vijftien vrijwilligers betrokken bij de organisatie, het merendeel van de Vughtse voetbalvereniging Zwaluw VFC met daarbij de vaste crew van café Maurickzicht. Hendriks: “ Dit jaar wordt het strand nog groter met in plaats van 120 kubieke meter zand, nu maar liefst 150 kubieke meter. Dat zal in verschillende vrachtwagens van de firma Peijnenburg worden gebracht. Het strandgevoel zal groter worden omdat er dit jaar ook strandzand zal liggen onder de tafeltjes en tot voor de deur van Maurickzicht. Om de strandsfeer nog wat te vergroten zullen we ook inzetten op typische attributen die aan de ‘Vughtse kust’ niet mogen ontbreken. We denken naast schepjes en emmertjes zelfs aan strandhuisjes.”

Vijftig teams
Traditiegetrouw worden weer vier velden opgezet en zal er gespeeld worden in teams van vier personen. Tot dusverre hebben een kleine vijftig teams ingeschreven waaronder een tiental voetvolleyploegen. Veel ploegen blijken al jarenlang trouw te zijn aan het Vughtse evenement. Bedrijven, families, sportploegen en straatteams zijn steevast van de partij. “Ze zien het al jarenlang als een afsluiting van de zomerperiode en voor veel deelnemers is het ook de laatste vakantiedag”, weet Bart Hendriks, die aanvult dat na de laatste inschrijvingen Gijs Oskam op ingenieuze wijze de speelschema’s en poules zal samenstellen. “Afhankelijk van het aantal ploegen wordt dan bepaald hoe lang een duel gaat duren en dan weten we pas hoe laat de prijsuitreiking kan plaatsvinden.” Op zondag zullen de meer ervaren competitievolleyballers aantreden, waarvan er velen spelen bij het Vughtse VVC. Winnaars kunnen rekenen op medailles en speciaal samengestelde prijspakketten van producten van Vughtse ondernemers. Als vanouds is er ook weer een originaliteitsprijs. Tijdens het toernooi worden foto’s genomen die snel online worden gezet. Het toernooi is alle dagen vrij toegankelijk.

Dj’s
Voor de muzikale invulling zorgen verschillende artiesten. De pré-party op vrijdagavond wordt verzorgd door ‘Theekransje’ in samenwerking met DJ Thornballin. De zaterdag wordt ingevuld door een aantal plaatselijke artiesten waaronder DJ Nixus, Vieze Versa en Frank Hoek. Op zondag vormen DJ Mies en Niels Bode de muzikale omlijsting. Voor nog meer info zie www.Maurickzicht.nl.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …