Op pad met leerlooier Jacob in de Moerputten

Over de Moerputtenburg en de natuurrijke omgeving zijn meters boeken geschreven. Wie op een andere manier de verborgen verhalen over de spoorbrug en de geschiedenis van het gebied wil ontdekken, kan daar vanaf nu met de app ‘Knooppunt Vught’ op pad. Leerlooier Jacob neemt je tijdens een wandeling van ca. 5 km mee door zijn woon- en werkomgeving en laat je met behulp van digitale technieken de mooiste plekjes zien.

“De Moerputtenbrug is de eyecatcher van het gebied. Met deze wandeling kunnen we bezoekers precies op de juiste plekken iets vertellen. Plekken waar je anders misschien onbedoeld aan voorbij loopt. Over het heden, maar juist ook over het verleden. Dankzij Jacob en de visuele manier van vertellen”, zegt boswachter José Borsboom van Staatsbosbeheer met wie deze wandeling is gemaakt.

De Moerputten

De Moerputten ligt onder de rook van ’s-Hertogenbosch en toch is het geen stadsnatuur. Integendeel. Het gebied is bekend door de 600 meter lange eeuwenoude Moerputtenbrug maar ook door de zeldzame blauwgraslanden met hun bijzondere planten en dieren. De app-wandeling voert je via spoordijken, spoorbruggen, langs en door bloemrijke graslanden waar in de zomer het pimpernelblauwtje huist en via houten vlonders door zompige moerasbossen. Door de uitleg van wat je ziet en tegenkomt onderweg gaat de wereld van leerlooier Jacob voor je leven. Zijn wereld is nog voor een groot deel terug te vinden in de Moerputten.

Knooppunt Vught

‘Knooppunt Vught’ laat je de mooiste plekken van Vught en omliggende gebieden op een nieuwe manier beleven. Met augmented reality kun je gave extra’s aan de wereld om ons heen toevoegen. Het enige wat je nodig hebt om deze extra’s te beleven is een smartphone of tablet. Zo is er, naast de Moerputten, een rondleiding over het landgoed Huize Bergen en neemt soldaat Jacob Pynacker je vanaf Kasteel Maurick mee langs de belangrijkste punten in Vught ten tijde van het beleg van ’s-Hertogenbosch. Voor meer informatie over Knooppunt Vught kunt u contact opnemen met Wim Kievits, info@knooppuntvught.nl.

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …