Op naar DePetrus

Nog even, en Ontmoetingscentrum DePetrus opent zijn deuren. De hoogste tijd om kennis te maken met de toekomstige bewoners (Vughts Museum, bibliotheek, Anders Bezig Zijn en de Wereldwinkel) en andere betrokkenen. In deze aflevering: Lidia Riezebos van Anders Bezig Zijn.

Anders Bezig Zijn staat te popelen om intrek te nemen in DePetrus. Momenteel heeft het educatief en creatief centrum een plek in Rozenoord, maar dit pand is behoorlijk gedateerd. “Bij veel mensen in Vught is Rozenoord van oudsher wel bekend, maar het is geen gebouw waar je makkelijk even binnenloopt voor een kop koffie”, vertelt Lidia Riezebos. “Terwijl het elkaar kunnen ontmoeten een belangrijke functie is van ABZ. In DePetrus komt die veel beter tot zijn recht. Daar wandel je veel makkelijker binnen. Daardoor wordt ABZ en wat we doen veel zichtbaarder.”

Afgesloten cursusruimtes
Veel inwoners van Vught kennen ABZ van het grote pakket cursussen dat je er kunt volgen. Van bloemschikken, schilderen, Italiaans en computerles tot yoga en kunstgeschiedenis. De meeste ABZ-cursussen gaan naar DePetrus. Hiervoor komen aparte cursusruimtes. De meeste ruimtes zijn afgesloten en er is één open creatieve ‘werkplaats’. Riezebos: “Sommige cursussen, zoals houtbewerking en speksteek, kunnen helaas niet mee. Dat komt omdat daar veel stof bij vrij komt. Maar, schilderen kan er wel weer. Daarvoor is een schildersatelier op de eerste verdieping. Zodra het kan, verhuizen we. Dat betekent dat de meeste groepen dit cursusjaar nog zeker een of twee lessen in DePetrus hebben.”

Biljarten
De eerste week dat DePetrus open is, is ook een mooie gelegenheid voor niet-cursisten om kennis te maken met een uitgebreid aanbod aan cursussen en andere activiteiten van ABZ. Lidia: “In de openingsweek organiseren we onder meer allerlei workshops. Het is een ultieme kans voor de Vughtenaar om vrijblijvend kennis te maken met ABZ. Proef de sfeer, schuif aan bij een workshop of kom gewoon een kop koffie drinken. Onze biljarts gaan ook mee. Dus ook als u een keer wilt komen biljarten, bent u van harte welkom in DePetrus.”

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …