Home / Nieuws / Recreatie / Kribkesroute Liempde, de grootste kerststallenroute van Nederland
Patisserie De Rouw

Kribkesroute Liempde, de grootste kerststallenroute van Nederland

Welkom in warm winters Liempde

Van zondag 16 december tot en met zondag 6 januari 2019 vindt de zevende editie plaats van de Kribkesroute in het Brabantse Liempde. Dit jaar met maar liefst 230 kerststallen en daarmee is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland. De Kribkesroute bestaat uit drie wandelroutes en speciale rolstoelvriendelijke en kinderroute.

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar staan er maar liefst 230 kerststallen opgesteld en daarmee is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes, een rolstoelvriendelijke route en een speciale kinderroute. Naast de wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

Kribkesletterpuzzel
Als bezoeker van de Kribkesroute kun je meedoen aan de Kribkesletterpuzzel. Langs de routes vind je negen borden met daarop een letter. Maak van de negen letters een woord en vul dit woord samen met je persoonlijke gegevens in op de bon van de routefolder. Deze bon geef je af of doe je in de brievenbus bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Onder de goede inzendingen wordt een aantal Op Liemt Gemunt-bonnen verloot. Winnaars ontvangen automatisch bericht.

Digitale wandelroute
Vanaf 15 december liggen de routefolders bij de deelnemende horecagelegenheden en bij de startlocatie aan het Raadhuisplein. De folder is ook te downloaden via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Daarnaast is er vanaf 15 december een digitale route beschikbaar via een wandelapp. Deze route is eenvoudig te downloaden via de QR-code op de routefolder en via de appstore op je mobiele telefoon (naam app: Routes in Het Groene Woud). De digitale route bevat allerlei extra wetenswaardigheden over de kerststallen in de route.

Sfeervol verlicht dorp
De Kribkesroute is een gezellige en winterse wandeling langs bijzondere, creatieve en mooie kerststallen. Alle deelnemers doen hun best de bezoekers te verrassen met hun kerststal. ’s Avonds is Liempde bovendien verlicht met sfeervolle verlichting. Neem voor een sfeerimpressie een kijkje op www.kribkesrouteliempde.nl of www.facebook.com/kribkesroute.

De Kribkesroute is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Beleef Boxtel, Wijkorgaan Liempde, SPPiLL, Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg, Café ’t Huukske, ’t Struifhuis, Café ’t Groene Woud en diverse donateurs.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Bridgen bij Magna Charta

Bridgeclub Magna Charta in Vught is op zoek naar nieuwe leden. Het nieuwe seizoen begint …