Het Helvoirtsweekend neemt afscheid van de Vlooienmarkt

Na 40 jaar hebben de organisatie van het Helvoirts weekend en de Vlooienploeg besloten te stoppen met de Vlooienmarkt in de huidige vorm. Een moeilijke beslissing. De Vlooienmarkt heeft een lange historie, trok meer en meer belangstellenden.

De aangeleverde artikelen waren bij het publiek gewild en daardoor groeide ook de opbrengst . Daardoor kon deze eendaagse markt uitgroeien tot een geweldig evenement. Het Helvoirtsweekend. De kosten wegen de laatste jaren niet meer op tegen de opbrengsten , ondanks het enthousiasme en de tomeloze inzet van onze Vlooienploeg.

De organisatie van het Helvoirtsweekend bedankt alle vrijwilligers hartelijk voor hun jarenlange inzet. Het was namelijk een heel karwei om ieder jaar weer de mooiste vlooien te verzamelen en uit te zoeken . Week na week en maand na maand. Veertig jaar lang zorgden deze mensen dat onze markt interessant was voor de vele bezoekers die op Hemelvaartsdag Helvoirt wisten te vinden. We nemen afscheid van deze Vlooienmarkt, maar de organisatie is hard aan het nadenken hoe we dit verlies kunnen opvangen.

Iedereen bedankt voor het steeds weer brengen van die mooie vlooien. Het Helvoirtsweekend heeft er jarenlang een mooi evenement van kunnen organiseren. Het Brokhok is gesloten . Het is niet meer mogelijk om daar nog spullen af te geven.

Kijk ook bij

Podcast ‘Adres Bekend’ over Dokter Nicolaas Landman online

‘Adres Bekend’ is een historische podcast over bijzondere mensen in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. De …