’GESTEL events’ pakt groot uit tijdens Koningsdag

Koningsdag, de grootste nationale feestdag in Nederland, wordt dit jaar in Sint-Michielsgestel ook groots gevierd. Stichting GESTEL events pakt flink uit om de Gestelse gemeenschap een fantastisch Oranjefeest te bezorgen.

Op donderdag 27 april kleurt het Petrus Dondersplein oranje. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. De dag start om 11.00 uur bij De Beemden waar kinderen deel kunnen nemen aan een Oranjeparade met hun versierde fietsen. Harmonie Sint-Michaël brengt daar tevens een serenade aan de bewoners van De Beemden. Op het Petrus Dondersplein begint om 11.00 uur de traditionele vrijmarkt. Om 11.30 uur vertrekt de oranje stoet fietsen, samen met de harmonie, via Beemdweg en Spijt naar het Petrus Dondersplein. Daar vindt de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen plaats. De aubade wordt afgenomen, de  burgemeester spreekt de aanwezigen toe en het gilde brengt de vendelgroet. Met dank aan de plaatselijke Jumbo-supermarkt wordt er een stoeptekenwedstrijd georganiseerd met leuke prijzen. Tot slot vertonen de dansers en danseressen van Ravenschot rond 13.00 uur hun vetste dansmoves.

Aanmelden vrijmarkt
Voor de vrijmarkt kunnen volwassen ‘handelaren’ een marktkraam huren voor slechts 15 euro per kraam. De vrijmarktspullen van de kinderen kunnen, zoals andere jaren, op kleedjes aangeboden worden. Aanmelden voor een kraam kan via: technischezaken@gestelevents.nl o.v.v. naam, contactgegevens en het aantal kramen.

Hollandse middag met Henk Bernard
Rond 13.30 uur wordt de Hollandse middag geopend. Het feest barst los met vele activiteiten. Zo is er voor de kinderen een stormbaan, levend tafelvoetbalspel en een springkussen aanwezig. Ook zijn er brandweerspellen en is er een clown, die de kinderen zal vermaken. Daarnaast is het mogelijk om vanaf 14.00 uur de toren te beklimmen, hoe gaaf is dat? Op een Hollandse middag kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Er zijn optredens van Esther van Heeswijk en als klap op de vuurpijl van de Gestelse volkszanger Henk Bernard! DJ Duke mixt de middag en vooravond aan elkaar. Op het gezellige terras van De Zwaantjes kunnen de (groot)ouders het spektakel vanaf de zijlijn bekijken of even uitblazen met een drankje. Het belooft een oergezellig Oranjefeest te worden dat ook nog eens gratis toegankelijk is!

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …