Gehandicapten voor de 23ste keer achterop de motor

Op Vaderdag, zondag 18 juni, start om 12.30 uur in Vught de motortoertocht voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Martin Lexmond, voorzitter van de Stichting, verwacht dit jaar 130 passagiers, 200 motor-, trike- en zijspanrijders te ontvangen.

De motortoertocht door de regio is ca. 80 km lang en wordt evenals vorig jaar omgekeerd gereden. De route vorig jaar werd door de passagiers en motorrijders als erg leuk ervaren. Na een kopje koffie/thee, koek en een broodje bij lunchcafé  d’n Bol starten de deelnemers met het ‘rondje Vught’.

Veilig
Uiteraard wordt de tocht begeleid door motorpolitie en 40 verkeersregelaars die hiervoor de uitgebreide cursus hebben gevolgd. Ook zijn er EHBO’ers en mensen van het Rode Kruis aanwezig voor eventuele calamiteiten. Veiligheid staat bij de Motortoertocht Vught hoog in het vaandel. Op 7 juni heeft de organisatie de passagiers aan de motor-, trike- en zijspanrijders gekoppeld, daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen. Passagiers geven bijv. aan bij dezelfde motorrijder van vorig jaar op de motor te willen zitten of niet. Ook motorrijders hebben hun wensen en zorgen bijv. zelf voor een passagier of vragen naar de passagier van vorig jaar. Martin Lexmond: “Passagiers die al jaren meerijden en alle merken motoren al eens uitgeprobeerd hebben, zouden wel eens in een zijspan of trike willen rijden. Maar de trikes en zijspannen reserveren wij alleen voor mensen die vanwege hun beperking echt niet op een motor kunnen zitten.

Beschikken we echter over voldoende trikes en zijspannen, dan proberen wij altijd om deze wensen in te willigen, maar we zijn afhankelijk van de inschrijvingen. Ook rijden er dit jaar weer een aantal buggies, kettcars, funcars en cabrio’s mee.

Pauze
Tijdens de pauze bij restaurant  ‘In ‘t Groene Woud’ aan de N65, waar de deelnemers enthousiast worden binnengehaald door de carnavalsband de Zosjaaltjes, krijgen passagiers en motorrijders koek en een frisdrank aangeboden en kunnen ze gebruikmaken van de toiletten. Tussen 15.45 en 16.00 uur worden de deelnemers terug verwacht op het Marktveld, waar passagiers en motorrijders nog een ijsje aangeboden krijgen.

De route
Na het ‘rondje Vught’ gaat het richting IJzeren Man, om via Cromvoirt, ’s-Hertogenbosch, Vlijmen,  Haarsteeg en Helvoirt om rond 13.40 uur bij het vaste rustpunt restaurant ‘In ‘t Groene Woud’ uit te komen. Na de pauze wordt de tocht vervolgd richting Haaren, Boxtel, Gemonde, St.-Michielsgestel naar de finish op het Marktveld. Daar worden de deelnemers ingehaald door carnavalsband Danmârzo.

Kijk ook bij

Jeroen Bosch Ziekenhuis start pilot tegen versnipperde poliklinische zorg

(Ingezonden mededeling) Niet langer van polikliniek naar polikliniek voor bezoeken aan diverse medisch specialisten, maar …