D’n Grote Optocht 2018 – Als een sprookje

Carnaval 2018 komt steeds dichterbij en dan begint het bij alle bouwers weer te kriebelen. Maandenlang hebben zij zich als echte Walt Disney’s achter de tekentafel gezet om het mooiste sprookje te ontwerpen. Daarna komen de Mario & Luigi’s te voorschijn om dat prachtige ontwerp vorm te geven en als een Pinokkio tot leven te wekken.

Maar Sprookjes moeten verteld worden en dat willen zij doen door dat mooie ontwerp aan alle Dommelbaorzedurpers te tonen. En dit jaar doen zij dat op zondag 11 februari. Na weken en voor sommigen misschien wel maanden van voorbereiding trekken alle Baorzen en Baorzinnen erop uit om aan de Dommelbaorzedurpers te laten zien dat sprookjes echt bestaan in deze optocht en dat willen ze graag aan de Dommelbaorzedurpers presenteren.

Dit zal gaan gebeuren vanaf het Moleneindplein waar om exact 14.11 uur de start zal plaatsvinden, waarna de route zich via de Molenstraat, Repelweg, Hoogstraat, Vlasmeersestraat, St-Elisabethstraat, Kapellaan, Helvoirtseweg, Koestraat, Kloosterstraat, Ploegstraat, linksaf richting de Heuvel daarna rechtsaf tot het Marktveld alwaar de optocht zal worden ontbonden.

Wij verzoeken de Baorzen en Baorzinnen die langs de route wonen hun Dommelbaorzedurpse vlaggen op te hangen en hun huizen of straten mooi te versieren. Tevens vragen wij u vriendelijk om rekening te houden met de optocht en uw auto’s voor een dag ergens anders te parkeren. De uitslag zal door Prins Alfredo XX om 20.11 uur in het Prinsenhof bekend worden gemaakt na de uitreiking van D’n Bertus.

Iedereen die het leuk vindt kan meedoen met de grote optocht (motto: Als een Sprookje).

Er zijn drie categorieën:
• de wagens
• de grote loopgroepen (10 personen en meer)
• de kleine loopgroepen (tot 10 personen)

Baorzen en Baorzinnen die niet meelopen roepen wij op om in groten getale te komen kijken!

Denk je nou op het laatste of allerlaatste moment dat het toch wel erg leuk is om mee te lopen, dan bende van harte welkom!!! Meld je bij de optochtcommissie via optochten.dbd@gmail.com of kom op carnavalszondag naar het Moleneindplein. Een inschrijfformulier kun je hier ook opvragen of download het via deze link.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …