Culinair genieten op zondag 24 september op D’n Tip in Liempde

Zo’n twintig professionele koks en hobbykoks uit Liempde en omgeving zijn er klaar voor: de derde editie van Proef Lokaal Liempde, het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Dit culinaire evenement vindt plaats op zondag 24 september 2017 op het vernieuwde evenemententerrein D’n Tip in Liempde. Bezoekers zijn van 14.00 tot 19.00 uur van harte welkom. De entree is gratis.

Ook dit jaar zorgen de koks voor een menukaart vol verrassingen. Van zoete tomatensoep en gevulde kalfsrolletjes met aardappelpuree tot wafels ‘op grootmoeders wijze’ en natuurlijk weer heerlijke edelhertenbiefstuk van de bbq. De gemene deler: de koks koken allemaal met ingrediënten uit de streek. Bezoekers kunnen ook proeven van lokale bieren. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart.

Toetjes van vers fruit

Nellie van de Veerdonk doet voor de derde keer mee. De eigenaresse van de Liempdse groentezaak De Pompoen is van huis uit kok en kookt nog steeds veel en graag. “Twee jaar geleden maakte ik voor Proef Lokaal zelfgemaakte pompensoep en vorig jaar salades. Nu sta ik er met verse toetjes boordevol fruit, allemaal bereid met streekingrediënten.” Mensen kunnen onder meer proeven van haar stevige boerenyoghurt met vruchten, verse monchou, rodevruchten-bavarois en yoghurt met zelfgemaakte cruesli. “Zonder suiker en zonder zout”, benadrukt ze, “helemaal puur natuur.” De voorbereidingen nemen behoorlijk wat tijd in beslag en op de dag zelf is ze voor dag en dauw uit de veren, vermoedt ze. “Voor de puntjes op de ‘i’. Ofwel: het verse fruit op de zuivel.”

Syrische rijstschotel van streekproducten

Een nieuwe hobbykok deze editie is Riman. Ze komt uit Syrië en woont nu ongeveer anderhalf jaar in Liempde. Op Proef Lokaal gebruikt ze streekproducten voor de bereiding van een Syrisch gerecht: ‘Mandy’. Dit bestaat uit rijst met kip, kruiden en tomatensaus. “Riman houdt van koken en bakken en haar man en kinderen houden van eten”, lacht de Liempdse Marjoleine van Sinderen, en goede kennis van Riman. “Ik mocht al voorproeven van dit gerecht. Het is echt heerlijk.”

Extra feestelijk door jubileum Kromploegers

Proef Lokaal Liempde wordt omlijst door optredens van diverse muzikale artiesten. Voor de kinderen is er ook van alles te doen, waaronder een ritje in een 22 meter hoog reuzenrad dat ter gelegenheid van het gouden jubileum van De Kromploegers wordt geplaatst. De organisatie is in handen van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en Hofkapel De Kromploegers uit Liempde. Die samenwerking is deze editie extra feestelijk, want De Kromploegers vieren in hetzelfde weekeinde op D’n Tip hun vijftigste verjaardag. Proef Lokaal Liempde vormt op zondag de smakelijke afsluiting van hun festiviteiten.

Kijk voor een sfeerimpressie van Proef Lokaal Liempde 2016 op het YouTube-kanaal van SPPiLL. Voor het laatste nieuws kijkt u op de Facebookpagina Proef Lokaal Liempde.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …