Campagne ‘aan de slag in jouw HelvoirThuis’ van start

In het vrijwilligersbestand van vrijwilligerscoördinator Sietske van Iersel staan al 99 vrijwilligers ingeschreven. “Dat lijkt heel wat, maar dat is nog lang niet voldoende om het HelvoirThuis tijdens de openingstijden van vrijwilligers te voorzien”, zegt Sietske.

Het HelvoirThuis heeft vaste vrijwilligers en een groot aantal vrijwilligers die op oproepbasis inzetbaar zijn. Bij de vaste vrijwilligers ontstaat een tekort in de bezetting zodra er mensen voor langere tijd uitvallen door bijvoorbeeld ziekte of vakantie. Van Iersel: “De rest springt dan bij waar nodig, maar ik kan hen ook niet overvragen. Het gevolg is dan dat de bar in de Huiskamer op sommige tijdstippen gesloten zal moeten worden. En dat wil toch niemand?”

Campagne
Daarom is een campagne gestart om meer vrijwilligers te werven voor de diverse vrijwilligersfuncties. Door middel van gerichte zoekacties en de publiciteit op te zoeken wordt het vrijwilligerswerk in het HelvoirThuis onder de aandacht gebracht binnen Helvoirt, maar ook daarbuiten.  Van Iersel: “Binnenkort gaan we daarom met een afvaardiging van een aantal gebruikers van het HelvoirThuis bij elkaar zitten om te brainstormen hoe de bezetting van de bar in de avonduren aangevuld kan worden.”

ANBI status
Onlangs heeft ‘HelvoirThuis’de ANBI status gekregen, wat onder andere inhoudt dat WW’ers vrijwilligerswerk in het HelvoirThuis mogen verrichten zonder hun recht op een uitkering te verliezen. Sietske: “Met deze status zijn we dan ook heel blij, maar dat betekent niet dat we er meteen 20 vrijwilligers bij hebben. Die zullen we zelf moeten gaan benaderen. Het is de bedoeling om aan het einde van het jaar zo’n groot bestand te hebben dat alle uren gevuld zijn en dat ik de vaste vrijwilligers ook eens een dag of avond vrijaf kan geven.

Meer weten?
Wil jij meer weten over de vrijwilligersfuncties in het HelvoirThuis? Neem dan contact op met Sietske van Iersel via sietske@helvoirthuis.nl of 06-25130421. Of neem alvast een kijkje op www.helvoirthuis.nl

Kijk ook bij

Tweede editie Zomer Buitenbios Vught

Na de succesvolle eerste editie van de Zomer Buitenbios vorig jaar september, zal Lionsclub Vught …