Beste Baorzen, Baorzinnen, Baorskes, Baorzinnekes en Kneuters,

De afgelopen vier jaar mocht ik uw voorganger zijn als Prins Alfredo XIX tijdens het feest der feesten in Dommelbaorzedurp. Ik kan u zeggen, ze zijn voorbijgevlogen.
Voordat ik uw Prins werd was ik als geboren en getogen Dommelbaors geheel onbekend met het vieren van carnaval in Dommelbaorzedurp. Ook ik was vaak te vinden bij onze noorderburen in het rood-wit-geel gekleurde Oeteldonk. Ik ben een echte ‘dweiler’en ga dan graag van kroegie naar kroegie en dat is bij onze noorderburen een zekerheidje.

In 2013 werd ik benaderd om de negentiende telg uit de dynastie der Alfredo’s te worden en ik heb deze zéér eervolle functie na rijp beraad met mijn achterban aanvaard. In 2013, als totale ‘leek’ binnen het carnaval in Dommelbaorzedurp ben ik, na deze aanvaarding, door mijn Mijnheer de Adjudant Bart Raymakers bij de hand genomen en zoetjesaan geïntroduceerd binnen het blauw-gele fantastische, kleinschalige en gemoedelijke carnavalsleven in Dommelbaorzedurp.

Vanaf 2014 heb ik samen met mijn Mijnheer de Adjudant, Burgervaojer Ties, Veldwachter Janus, d’n Hofnar en mijn gevolg genoten van vier zéér mooie en bijzondere jaren.
Ik was blij verrast van wat ik tegenkwam in ons dorp en in Kneutergat. Een groot saamhorigheidsgevoel binnen onze gemeenschap waar we ook kwamen. Ik ben van mening dat menig carnavalsrijk nog wel een puntje aan kan zuigen hoe wij in Dommelbaorzedurp met elkaar omgaan, zo respectvol, vol passie, ongekend.

Dommelbaorzedurpers, ben er trots op hoe wij het carnaval levend houden en laten groeien. De initiatieven van de horecaondernemers, de clubkes met en zonder muziek, een heuse bouwhal, de vrijwilligers van de JJ en Jeugdprinsengroep, die elk jaar een prachtig carnavalsfeest voor onze jeugd organiseert, en alle overige vrijwilligers binnen Dommelbaorzedurp, chapeau aan jullie allen, ik ben jullie dankbaar en was erg onder de indruk van jullie onvoorstelbare inzet. Alleen door jullie waren wij in staat om tijdens het carnaval op niveau te kunnen acteren. Ook ben ik er van overtuigd dat het vieren van carnaval binnen onze gemeentegrenzen een mooie toekomst heeft. Betrek de jeugd van begin af aan binnen het carnavalsleven, want wie de jeugd heeft, heeft ook de toekomst. 2014 was mijn debuutjaar als Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Alfredo XIX de Nezroab e Lemmod a Lavanrac en 22 oktober 2017 mocht ik na vier prachtige jaren tijdens de Prinsenreceptie met Prinsenpensioen.

Ik wil u allen daarom hartelijk danken voor de prachtige jaren die ik als Prins Alfredo XIX heb mogen beleven in ons Dommelbaorzedurp.
Veel plezier tijdens het carnaval 2018 met het motto ‘als een sprookje’ waarbij we bij gelegenheid wellicht met elkaar het glas zullen heffen.

Met een wèrreme carnavaleske groet,

Maarten van Oers
Voormalig Prins Alfredo XIX en Dommelgraaf van Dommelbaorzedurp

Kijk ook bij

Blijf fit in de zomervakantie

Helaas stoppen veel beweegactiviteiten in de zomerperiode. Walking Sports Den Dungen echter niet, want juist …