Woonwijze en iQwoning van Ballast Nedam ondertekenen de realisatieovereenkomst.

Voor de zomer start bouw Nul op de Meter-woningen Esschestraat

De herstructurering van de Grote Zeeheldenbuurt is weer een stap dichterbij. Woonwijze en iQwoning tekenden de realisatieovereenkomst voor de bouw van elf Nul op de Meter-eengezinswoningen aan de Esschestraat in Vught.


Nog voor de zomervakantie start Woonwijze met de werkzaamheden voor de eerste Nul op de Meter-woningen in Vught. Aan de Esschestraat, op de plek waar voorheen de duplexwoningen stonden, komen elf woningen die bij gemiddeld gebruik voldoende energie opleveren voor het verbruik van de bewoners.
Hoog op de agenda
Gerard Velthuizen, directeur-bestuurder bij Woonwijze, vindt het terugdringen van de CO2-uitstoot erg belangrijk. “Door onder andere extreem goede isolatie en een dak vol zonnepanelen zijn deze woningen uiterst energiezuinig.” Dat komt de betaalbaarheid van de woningen en de beheersing van de woonlasten voor bewoners ten goede. “Want de kosten voor gas en elektriciteit gaan de komende jaren waarschijnlijk alleen maar stijgen.” In de Buurtkamer van de Grote Zeeheldenbuurt ondertekende Woonwijze op 31 mei onder het toeziend oog van de bewonerswerkgroep een intentieovereenkomst met iQwoning, een dochteronderneming van Ballast Nedam die het innovatieve huisvestingsconcept op de markt brengt. Directeur van iQwoning, Koos Pijnenburg: “Het mooie is dat we deze woningen voor een groot deel in onze fabriek maken. De werkzaamheden op de bouwplaats zijn daardoor beperkt tot maximaal tien weken. Dan doen we bijvoorbeeld nog wel het metselwerk zodat de woningen hun eigen, passende, architectuur hebben.”

Blij met de herontwikkeling
De leden van de bewonerswerkgroep van de Grote Zeeheldenbuurt moesten door onvoorziene omstandigheden wat langer wachten op deze volgende stap in de herontwikkeling. In het najaar worden de woningen nu waarschijnlijk opgeleverd. Kees Verspeek, die ruim 64 jaar in de buurt woonde: “We zijn hier heel blij mee. Het ziet er goed uit.”

Kijk ook bij

Lenteconcert Orkest Toermalijn in de Speeldoos

Op zondag 21 april geeft Orkest Toermalijn het jaarlijkse lenteconcert in de Speeldoos in Vught. …