PvdA-GroenLinks vraagt inwoners om concrete voorstellen

Prijsvraag: hoe kan Vught nog groener?

Vught is een groene gemeente, maar kan volgens PvdA-GroenLinks veel groener. De partij schrijft daarom een prijsvraag uit. Iedereen kan foto’s van Vught en Cromvoirt insturen met ideeën hoe het groener kan. Bijvoorbeeld van plaatsen waar onnodige verharding vervangen kan worden door groen. Of van plaatsen waar meer diversiteit in het groen aangebracht kan worden. Insturen van foto’s en ideeën kan tot vrijdag 9 maart.

PvdA-GroenLinks schrijft de prijsvraag uit om aandacht te vragen voor de inrichting van de openbare ruimte. Lijsttrekker Toine van de Ven: “Minder verharding in de openbare ruimte zoals asfalt of tegels, helpt ons klimaatverandering te bestrijden. Het voorkomt bijvoorbeeld dat onze riolen overstromen bij extreme regenval, omdat meer regenwater door de grond kan worden opgenomen.” PvdA-GroenLinks bepleit daarom dat de gemeente Vught gaat deelnemen aan de landelijke Operatie Steenbreek. Verder ziet de partij kansen voor kwalitatief beter groen. Van de Ven: “Vught kent veel saaie struiken of strak gemaaide grasvelden. Bijen, vlinders, egels en andere diersoorten hebben niks aan zulke veldjes. Meer diversiteit binnen de bebouwde kom is niet alleen goed voor planten en dieren, maar ook bewezen gezonder en mooier om in te wonen voor alle inwoners.”

Doe mee!
Ken je een of meer plekken in de openbare ruimte van Vught en Cromvoirt waar verharding verwijderd kan worden of waar meer biodiversiteit gewenst is? Stuur dan jouw foto met je idee om die plek te vergroenen naar info@PvdA-GL.nl toe. Zorg dat je naam en adres erbij staan om een prijs te kunnen winnen. Iedereen mag meedoen en kan zoveel foto’s en ideeën insturen als diegene wil.

Groene prijzen te winnen
Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Martijn de Kort (Statenlid PvdA uit Vught), Karin Horck (projectmanager realisatie natuur) en Ankie Spierings (vrijwilligster diverse lokale duurzame initiatieven). De beste ideeën worden beloond met een mooie prijs om de eigen leefomgeving te vergroenen. “En die ideeën kunnen wij als fractie ook heel goed gebruiken bij ons raadswerk”, zegt Van de Ven.

Kijk ook bij

Vught kan tegenvallers opvangen zonder rigoureus te bezuinigen

In de raadsvergadering van donderdag 4 juli debatteerde de Vughtse raad over de Kadernota. Via …