Lianne van der Aa

Lianne van der Aa gekozen tot lijsttrekker CDA Sint-Michielsgestel

Woensdagavond 5 april heeft CDA Sint-Michielsgestel Lianne van der Aa tot lijsttrekker gekozen.  Dat gebeurde in de Algemene Ledenvergadering. Lianne kreeg daar unaniem steun van de aanwezige leden. “Ik voel me vereerd dat ik het CDA ook bij de komende verkiezingen mag aanvoeren. We gaan er een fantastische campagne van maken!”, zei Lianne na haar verkiezing.

Sint-Michielsgestel kiest op 21 maart 2018 een nieuwe gemeenteraad. Het CDA is de eerste partij in de gemeente die haar lijsttrekker bekend maakt. Partijvoorzitter Arie van Erp: “We zijn er bewust heel vroeg bij en willen nu al duidelijk maken wie straks het gezicht wordt van onze campagne. Met Lianne hebben we de perfecte kandidaat in huis om ons in 2018 naar een mooi verkiezingsresultaat te leiden. De afgelopen jaren hebben we bovendien enorm geïnvesteerd in het profiel van het CDA en de verbreding van onze achterban. En dat gaat de komende maanden volop verder. Zo organiseren we in april en mei dorpsbijeenkomsten om ons te laten voeden voor het verkiezingsprogramma.”

CDA wil weer aan het roer komen
Lianne van der Aa zit sinds 2014 als fractievoorzitter in de gemeenteraad. Lianne (50) is geboren en opgegroeid in Den Dungen. Ze is directeur van een communicatiebureau en daarnaast al vele jaren actief in het CDA, op zowel lokaal als landelijk niveau. Zo maakte ze recent deel uit van de commissie die de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer heeft voorbereid.

Lianne: “Ik zit nu drie jaar in de raad en probeer samen met mijn fractiegenoten een stevige, maar constructieve oppositie te voeren. Vanuit die rol hebben we toch behoorlijk invloed kunnen uitoefenen op het gemeentelijk beleid. Maar het is uiteraard onze ambitie om na de volgende verkiezingen weer mee aan het roer te staan. Dat moet kunnen, want ik verwacht dat we straks een prima kandidatenlijst kunnen presenteren. Met mensen die stevig geworteld zijn in de lokale gemeenschap.”

Kijk ook bij

Vught kan tegenvallers opvangen zonder rigoureus te bezuinigen

In de raadsvergadering van donderdag 4 juli debatteerde de Vughtse raad over de Kadernota. Via …