Appèl-actie door PvdA-GroenLinks

Dinsdagochtend zijn voorzitter Lucas Middelhoff en raadslid Floor Bink op pad gegaan om namens bestuur en fractie van PvdA-GroenLinks op de Vughtse basisscholen een tas met rood-groene appels af te geven. Dit deden zij om de leerkrachten te ondersteunen die vandaag aandacht vragen voor een beter en meer passend salaris en de hoge werkdruk in het basisonderwijs.

Met het uitdelen van appels op de basisscholen in Vught en Cromvoirt doet PvdA-GroenLinks een appèl op de Haagse politiek en het kabinet. “We hopen dat deze actie ertoe bijdraagt dat onze volksvertegenwoordigers en bewindslieden in Den Haag middelen vrijmaken en gehoor geven aan de noodkreet van leerkrachten uit het primair onderwijs,” aldus Floor Bink.
De actie en appels werden zeer gewaardeerd en er werd vaak even tijd gemaakt voor een praatje. Zo vertelde een medewerker van Kentalis Talent dat zij weliswaar zelf niet konden staken, maar de actie wel van harte ondersteunen. In verband met het vervoer van de leerlingen was staken voor hen niet mogelijk. Ook in andere Brabantse gemeenten togen raadsleden op pad met appels.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …