Werkgroep Vlechtheggen Bleijendijk

Heggenvlechten is een eeuwenoud ambacht. Om het vee in de weide en het wild eruit te houden, vlochten boeren vroeger hun heggen. Totdat een eeuw geleden het prikkeldraad werd uitgevonden. Door in onze tijd (meidoorn)heggen te vlechten, wordt de oude traditie voortgezet. Daarnaast vormen gevlochten heggen een prachtig natuurrijk netwerk in het landschap.

De Stichting Vrienden van Landgoed Bleijendijk, samen met een groep vrijwilligers, wil graag een nieuwe vrijwilligerswerkgroep oprichten voor het koesteren van de vlechtheggen op Landgoed Bleijendijk. De Werkgroep Vlechtheggen Bleijendijk stelt zich tot doel het aanplanten, vlechten en onderhouden van de ca. 2 km vlechtheggen op Landgoed Bleijendijk, grotendeels in het Beekdal van de Essche stroom.

Er wordt verwacht dat leden minimaal 4 dagdelen per jaar actief zijn, mede omdat gezamenlijke cursusdagen worden gevolgd, meer kan altijd. Benodigde kennis en vaardigheden kunnen worden opgedaan tijdens de activiteiten. Op zaterdag 4 februari 2023 van 14.00 tot 15.00 uur is de eerste bijeenkomst in de veldschuur aan de Volmeer 1, Sint-Michielsgestel. Geïnteresseerd om mee te doen of wil je meer weten? Stuur een berichtje naar: Karen van Waart, vrijwilligerscoördinator: vrijwilligers@bleijendijk.nl.

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …