Toine van der Pol (Cello) en Jolanda van Kessel (ROC De Leijgraaf)

Samenwerking Cello en ROC de Leijgraaf

Zorg en onderwijs bundelen talenten

Zorgorganisatie Cello streeft naar een goed, gezond, veilig en vrij leven voor mensen met een beperking. Door in te zetten op ‘lerend werken en werkend leren’ kunnen professionals zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van cliënten. Cello gaat een intensieve samenwerking aan met ROC de Leijgraaf (Oss/Veghel). De twee organisaties willen zoveel mogelijk studenten enthousiast maken voor de gehandicaptenzorg én hen direct voorzien van een fijne leer-werkplek.

Eind november 2018 ondertekenden bestuurder Toine van der Pol (Cello) en regiodirecteur Jolanda van Kessel (ROC De Leijgraaf) een intentieovereenkomst om deze gezamenlijke ambitie waar te maken.

Combi-klas
Vanaf september 2019 start er een extra combi-klas voor studenten en carrièreswitchers die graag in de gehandicaptenzorg willen werken. In een combinatieopleiding MBO4 Maatschappelijke Zorg/Verpleegkunde krijgen leerlingen de mogelijkheid om te leren en tegelijkertijd (mét salaris) ervaring op te doen bij Cello.
Na het behalen van het diploma kan iemand direct aan de slag in een passende functie. Deze baangarantie geldt bij gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden en goed functioneren. Leerlingen krijgen goede ondersteuning vanuit ervaren collega’s. Bij Cello is het motto: ‘écht leren doe je van en met elkaar’. Deze manier van ‘Leren en elkaar Versterken’ wordt ook wel de LEV leermethode genoemd. Samen leren geeft namelijk altijd rendement.

Meer informatie
Mensen die interesse hebben om in de gehandicaptenzorg te leren en te werken, kunnen meer informatie vinden op de website: werkenbijcello.nl Op 10 december (18:00 – 21:00) organiseert Cello een speciale kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom.

Kijk ook bij

’Jeugd Aktief’ dankt vele vrijwilligers

Het altijd bedrijvige clubhuis van Jeugd Aktief aan de Van Miertstraat, voor insiders ‘de JAS …