Kentalis Talent geeft goede uitleg, volgens leerling Matthijs

Kentalis Talent voor derde achtereenvolgende maal ‘Excellente School’

Ook basisschool ‘De Bolster’ excelleert

Voor de derde achtereenvolgende maal is Kentalis Talent uit Vught het predicaat Excellente School toegekend. Samen met basisschool De Bolster uit Sint-Michielsgestel, waarmee Kentalis een nauw samenwerkingscontract heeft, kregen de scholen maandagochtend de blijde mededeling. Ook de Gestelse school Rafael, school voor kinderen met een beperking in horen en zien, mag zich weer excellent noemen.

Door Ton Wagenaars

“We doen dit niet voor het bordje op de deur”, zegt een gnuivende afdelingsdirecteur Wilco Kolbrink. “Met onze negentig personeelsleden streven we naar een onderwijs waarbij we onze leerlingen zover mogelijk brengen in hun ontwikkeling als mogelijk is. Dat doen we met gemotiveerde mensen, middels het samenstellen en publiceren van leermiddelen en het houden van lezingen. Alles ten faveure van onze leerlingen. Daarbij leggen we de lat heel hoog en gaan we voor een continuering van dit hoge niveau.

Extra motivatie
Het predicaat ‘Excellente School’ geeft dus nog steeds een extra motivering? “Het was spannend, want we willen echt blijven excelleren en presteren. Dat doen we overigens samen met basisschool De Bolster uit Sint-Michielsgestel, die ook een Excellente School is gebleven.” Samen met woordvoerder Kolbrink was er ook vreugde bij de andere leidinggevenden van Kentalis; Annet de Klerk en Joan Brakel.
Kentalis Talent Vught geeft les aan dove en slechthorende leerlingen en kinderen met een taalontwikkelingstoornis. De prachtig gesitueerde school op het terrein van voormalig Regina Coeli telt 150 leerlingen en 18 klassen. 23 dove leerlingen krijgen reguliere les op basisschool De Bolster in Sint-Michielsgestel. Onder het personeel zijn, naast optimaal specialistische leerkrachten, ook logopedisten en orthopedagogen bezig met de leerlingenschare. Tevens bestaat er een samenwerkingsverband met de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Feest
Maandagochtend was het feest in de gymzaal van Kentalis waar alle leerlingen met hun leerkrachten te horen kregen dat hun school het nog steeds uiterst goed doet. Dan krijg je een feestbril op en worden er bloemenkransen om je nek gehangen, want dan is het feest met in alle klassen gebak. Het derde bordje zal binnenkort een plaatsje krijgen aan de muur. In Nederland werden maandag 99 scholen excellent, waarvan 12 in het speciaal onderwijs. Voor De Bolster was het de tweede maal dat de school excelleerde, hetgeen ook gold voor Rafael.

Kijk ook bij

Jeugdteam geeft JCV zijn lach terug

Een sportieve dip en twee seizoenen waarin corona alle spelvreugde in de weg stond. Net …