Rector Jean Wiertz met twee leerlingen. Foto: Michel van de Langenberg

Jubileumboek Sint-Janslyceum 100 jaar

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van het Bossche Sint-Janslyceum verscheen deze week het jubileumboek van deze Bossche middelbare school waar honderden leerlingen uit o.a. Vught, Sint-Michielsgestel en Den Dungen hun middelbare schooltijd doorbrachten.

Het boek belicht vooral de laatste vijfentwintig jaar, daar er eerder al een historisch overzicht in boekdruk werd uitgegeven bij het 75-jarig bestaan. In het full-color boekwerk met honderden tekeningen, foto’s en grafieken krijgen de lezers een terugblik op een dynamische school die naast uitstekend onderwijs ook excelleerde in creatieve en expressieve buitenschoolse activiteiten. In het meer dan 120 pagina’s tellende boekwerk is ruimte gegeven aan verschillende oud-leerlingen om hun herinneringen op te halen en ook leerlingen die later bekende Nederlanders werden, krijgen in een hoofdstuk aandacht. De architectuur van de school aan het Sweelinckplein krijgt ook de nodige ruimte en verschillende pagina’s gaan in op de sportieve prestaties door de jaren heen. Voor oud-leerlingen zijn de pagina’s over de cultuur zeer lezenswaardig. Veel foto’s en herinneringen zijn te vinden over de geschiedenis van het alom geprezen Artistiek Festival, de jaarlijkse imposante musicals, de studiereizen en excursies. Het laatste hoofdstuk geeft een impressie van de alleszins lezenswaardige schoolkranten van de Bossche school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Eeuwfeest
Naast de uitgave van het jubileumboek viert de school haar eeuwfeest met diverse festiviteiten zoals een grote reünie in de laatste maanden van dit schooljaar. Alle gegevens hierover zijn te vinden op de website van het Sint-Janslyceum. De bestelling van een boek uit de eerste oplage van de jubileumuitgave kan worden gedaan via: jubileumboek@sjl.nl.

Kijk ook bij

Piramide houdt sponsorloop voor Dream4Kids

Op woendag 8 mei laten de bijne 340 jongens en meisjes van openbare basisschool De …