Jongeren wereldwijd proberen het tij te keren

Waterbeheer is één van de meest fundamentele uitdagingen waar we op onze aardbol voor staan. ‘Water is Life 2016’, een initiatief van het Maurick College in Vught en het Raffles Instituut in Singapore, is daar een antwoord op.

Een internationale waterconferentie, die van 5 t/m 11 juni in Vught wordt gehouden voor de generatie van de toekomst. Leerlingen over de hele wereld, in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, worden uitgedaagd om na te denken over oplossingen voor lokale waterproblemen.
 
Dat waterbeheer een actueel onderwerp is, blijkt wel uit de krantenkoppen die we dagelijks voorbij zien komen. ‘De ergste droogte in 112 jaar teistert Zuid-Afrika’, ‘Zeespiegel stijgt: vijf complete eilanden onder water verdwenen’ of ‘Grote zorgen over kwaliteit drinkwater’. Er moet nu iets veranderen om het tij te keren en daar willen leerlingen wereldwijd aan meewerken. Alle deelnemende scholen aan de conferentie ‘Water is Life’, van Duitsland tot Australië en van Brazilië tot Zuid-Afrika, hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan en presenteren hun resultaten tijdens de waterconferentie. De 47 internationale wateronderzoeken zijn buitengewoon indrukwekkend. Op deze manier dragen de leerlingen niet alleen bij aan oplossingen voor de waterproblematiek, maar stimuleren ze tegelijkertijd bewustwording, talentontwikkeling, vernieuwing en leiderschap. www.waterislife2016.nl

Kijk ook bij

Daphne Kessels nieuwe jeugdbestuurder Waterschap De Dommel

Daphne Kessels uit Best is op woensdag 3 juli benoemd tot de nieuwe jeugdbestuurder van …