IVN Brabant zoekt Wachters voor kindernatuurprogramma ‘Het Bewaarde Land’

IVN Brabant zoekt voor het kindernatuurprogramma ‘Het Bewaarde Land’ vrijwilligers die het leuk vinden om hun liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen.

Op de woensdagen 14, 21 en 28 juni start een nieuwe opleiding voor vrijwilligers, waarin alle onderdelen van het kinderprogramma aan bod komen. Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd. Verdeeld over Brabant zijn vier locaties van ‘Het Bewaarde Land’ te weten in: Boxtel, Breda, Rosmalen en Udenhout.

Wachters van Het Bewaarde Land
Tijdens het natuurprogramma ‘Het Bewaarde Land’ verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers, de ‘Wachters van Het Bewaarde Land’. De opleiding omvat een driedaagse training op locatie Rosmalen en een serie van drie dagen waarop de nieuwe vrijwilligers als hulpwachter met een ervaren wachter meelopen. Na de opleiding is de vrijwilliger o.a. in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden en een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft.

Vergoeding
Wachter zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding voor eventuele reiskosten en een vergoeding voor iedere serie van drie dagen dat iemand wachter is. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/het-bewaarde-land. Neem voor aanmelden als vrijwilliger contact op met Marion de Cocq, via info@hetbewaardeland.nl of telefoon 06-48622415.

Kijk ook bij

Scholieren kruipen in de huid van een ontwerper voor expositie in het Design Museum

Zestig leerlingen van de vier Bossche scholen ISK Den Bosch, de Mytylschool Gabriel, het Sint-Janslyceum …