meneer Wil van de Wetering

BS De Wieken neemt afscheid van meneer Wil

Na 41 jaar met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt, neemt meneer Wil van de Wetering op vrijdag 7 juli door middel van een feestdag afscheid van zijn zo geliefde schooltje. Meneer Wil is ook bekend als de Dunne Deur en als blokhutolifant; een bijnaam die hij meer dan 30 jaar geleden kreeg van leerlingen vanwege zijn “slanke” postuur.

In 1976 begon meneer Wil op de St. Lidwinaschool. 11 jaar lang werkte hij met hetzelfde, voornamelijk mannelijke team. Na 11 jaar moest de laatst benoemde eruit en ging hij in 1987 werken op de St. Willibrordusschool aan de overkant van de straat. In 2002 fuseerden de scholen tot BS De Wieken.
In zijn 41 werkjaren heeft hij aan alle jaargroepen les gegeven. Van kleuters tot groep 8. ‘Het werken met kinderen is het mooiste wat er is’, zegt hij. Groep 8 is wel extra leuk, omdat je meer kunt met humor, maar elke groep heeft zijn charme. In groep 8 goed kijken naar de kinderen en ze een goed advies voor het voortgezet onderwijs geven was altijd een uitdaging en de kracht van meneer Wil.

Gedurende de jaren heeft hij veel zien veranderen in het onderwijs. ‘Vroeger rookte je nog gewoon je sigaar in de klas, er werd 1 keer per maand op maandagavond vergaderd en daarna kwam er een borrel op tafel, ouders waren het meer eens met school en je kreeg geen medicatie, maar een draai om je oren!’
Voor jonge leerkrachten heeft v.d. Wetering ook nog tips; Probeer iedere dag met veel plezier naar je werk te gaan. Geniet van de dingen die wel goed gaan en geniet vooral van de kinderen.
‘Het is geen verdienste, het is een geluk dat ik 40 jaar met plezier en goede gezondheid in het onderwijs heb mogen werken. Je moet geluk hebben.’

De plek waar hij zich als een vis in het water voelt achter laten, zal even wennen zijn. Het ritme van de dag en de acceptatie binnen het team zal hij gaan missen, maar de werkdruk niet. Natuurlijk kijkt hij ook uit naar de vrije tijd om leuke dingen te doen met zijn familie.

Op 7 juli wordt meneer Wil verrast met allerlei leuke activiteiten. Voor oud-leerlingen, ouders en oud-collega’s is er een mogelijkheid om een hand te schudden tijdens een informeel uurtje van 12.00u. – 13.00u. op de bovenbouwlocatie van BS De Wieken, Moleneindplein 9.

Wees welkom, we gaan er een mooie afscheidsdag van maken.

Kijk ook bij

KidsPlayLand komt naar Vught

Volop speelplezier in de buitenlucht voor kinderen van alle leeftijden, van 31 mei t/m 9 …