Boostday in ‘s-Hertogenbosch

Donderdagavond 18 april 2019 vindt de tweede editie van Boostday plaats in het Mariapaviljoen in ‘s-Hertogenbosch. Boostday is bedoeld om jongeren tussen de 14 en 30 jaar uit ‘s-Hertogenbosch te helpen met het aanvragen van subsidie voor het uitvoeren van hun creatieve ideeën. Samen met een groep professionals gaan de jongeren tijdens Boostday actief aan de slag om hun ideeën en aanvragen concreet te maken en deze in te dienen bij het platform van Cityboost.

Cityboost
Jongeren lopen over van de ideeën, en daar geeft Cityboost gehoor aan. Cityboost biedt jongeren alle ruimte om hun idee vorm te geven en te realiseren. Door jonge creatieve geesten te stimuleren, jongeren uit te dagen om hun ideeën te opperen en te laten meebeslissen over de stad kunnen we samen ‘s-Hertogenbosch een frisse boost geven. Cityboost investeert in ideeën en projecten voor jongeren door jongeren:

It’s up to you(th)!

Boostday
Van aanvragen voor het organiseren van een jongerenevent tot aanvragen voor het creëren van ontmoetingsplekken in de stad of wijk. Het organiseren van een event omtrent het klimaat of het maken van een film. Bij Cityboost wordt er gehoor gegeven aan ieder idee, groot of klein als het jongeren maar samenbrengt, verbindt en ‘s-Hertogenbosch een boost geeft. Tijdens Boostday wordt er extra aandacht besteed aan deze ideeën en worden jongeren geholpen om ook daadwerkelijk een aanvraag in te dienen om subsidie te krijgen voor de uitvoering van hun idee.

Het programma
Tijdens Boostday worden de jongeren uitgedaagd om niet alleen hun eigen idee concreter te maken maar ook om andere jongeren te helpen en tips te geven over hun idee. Er wordt samen gebrainstormd en kritisch gekeken naar elkaars ideeën. Ook komt het opstellen van een begroting tijdens Boostday aan bod. Dat alles natuurlijk onder begeleiding van jongerenwerkers, de jongeren ambassadeurs van ‘s-Hertogenbosch en young professionals.

What’s next? Het Boostival
Bij Cityboost bepalen de jongeren welke thema’s belangrijk zijn en wat zij zouden veranderen aan de stad. Samen beslissen zij in overleg met andere jongeren welke uitdagingen gerealiseerd moeten worden en welke ingediende ideeën echt uitgevoerd moeten worden. Tijdens het Boostival (het Cityboost-festival) wat op donderdag 6 juni plaatsvindt in het Willem II, kunnen jongeren hun ideeën presenteren waarna er gestemd kan worden op de beste ideeën die dan ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden met behulp van Cityboost.

Ook meedoen?
Heb jij ook een goed idee of wil je een kijkje komen nemen bij Boostday? kom dan aanstaande donderdag 18 April naar het Mariapaviljoen in ‘s-Hertogenbosch. Vanaf 19.00 start het programma dat duurt tot 21.00. Deelname is gratis.

Kijk ook bij

Fotowedstrijd voor jongeren

Het Vughts Museum viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. Daarom organiseert het museum een aantal …