Gemeente verkoopt Villa Bleyenburg

De gemeente Vught heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van Villa Bleijenburg, het rijksmonument aan de Raadhuisstraat in het centrum van Vught. De koper, Bleijenburg Vught B.V., zal het pand volledig restaureren met behoud van alle karakteristieke details. In de villa komt een hoogwaardige horecavoorziening. Daarmee krijgt het gevarieerde aanbod in het centrum een aantrekkelijke aanvulling én een impuls die nieuw publiek trekt. Voor de exploitatie is de B.V. in vergaand overleg met een gerenommeerde horecaondernemer.

De partijen tekenen een dezer dagen de verkoopovereenkomst. De komende periode wordt gebruikt voor de planvorming, de restauratie én het geschikt maken van het pand voor zijn nieuwe functie. De koper verwacht dat medio 2017 een begin met de exploitatie kan worden gemaakt.

Villa Bleijenburg, hoek Ploegstraat-Raadhuisstraat, is een bijzonder 17e -eeuws pand met een lange geschiedenis en wisselend gebruik van woonhuis tot kantoorfunctie. De laatste jaren stond het pand leeg en is er geen onderhoud meer gepleegd. Door de gewijzigde stedenbouwkundige opzet van het centrum, liggen de oorspronkelijke achtergevel en de tuin nu aan de voorzijde. Vroeger stond er in deze tuin een tuinhuis. Ook stond er een smeedijzeren hek omheen met een poort. Het is de bedoeling dat deze originele tuin/terras-sfeer terugkomt.

Bijzondere horecavoorziening
De villa is verkocht onder een aantal voorwaarden. Zo moest er eerst een tekening zijn van het restauratieplan en zijn er afspraken gemaakt over de termijn waarbinnen de restauratie voltooid moet zijn. Ook het gebruik als bijzondere horecavoorziening is contractueel vastgelegd. Het Vughtse college is verheugd over de verkoop van de villa en het nieuwe toekomstperspectief. Dat perspectief geldt niet alleen de fraaie, oude villa, maar ook het centrum als geheel. Met de nieuwe aanvulling op de bestaande voorzieningen, voorziet de horeca hier meer en meer in een aantrekkelijk aanbod dat van alle markten thuis is voor een breed en gemêleerd publiek. Het draagt bij aan een attractieve dorpskern, gericht op ontmoeting en verblijf, passend in de schaal van Vught én binnen de functie van het vernieuwde centrum.

Visitekaartje
Directeur van Bleijenburg Vught B.V. is Wim Boers. Hij is ingenomen met zijn nieuwe aankoop en ziet de toekomstige gelegenheid als een verbetering van het centrum. Volgens Boers is goede horeca geen overlast, maar een visitekaartje voor een dorpshart. Het kan bijdragen aan een verbetering van het centrum en dit aantrekkelijker maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Bleijenburg Vught B.V. investeert graag in die kwaliteitsimpuls met kennis en ervaring op het gebied van herontwikkeling en horeca.

Kijk ook bij

Vughtse raad nam afscheid van griffier Jeroen Deneer

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces nam de Vughtse politiek afscheid van Jeroen Deneer, …