Gemeente publicatie week 21

Iemand voordragen voor een lintje

Elk jaar reikt burgemeester Van de Mortel vlak voor Koningsdag lintjes uit. Deze koninklijke onderscheidingen zijn bedoeld voor Vughtenaren, die zich lang en op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Kent u zo iemand? Draag hem of haar dan voor bij de burgemeester. Voor de lintjesregen van 2018 kan dat tot 1 juli 2017.

‘Bijzondere verdiensten’
Degene die u voordraagt, moet zich hebben onderscheiden door ‘bijzondere verdiensten’. Daarvan is sprake als iemand geruime tijd meer voor de samenleving heeft gedaan of betekend dan verwacht mag worden. Wilt u voor iemand uit Vught een lintje aanvragen? Neem dan eerst contact op met Yolanda van den Berg, Kabinetszaken bij de gemeente Vught via telefoonnummer 073-6580133. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en welke documenten nodig zijn voor de aanvraag.

Vertrouwelijk
Dient u een verzoek in? Dat betekent niet automatisch dat de koninklijke onderscheiding ook daadwerkelijk wordt toegekend. Het is daarom van groot belang, dat u als aanvrager de voordracht, zoals de aanvraag officieel heet, heel zorgvuldig behandelt en strikt vertrouwelijk houdt. Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Kijk ook op onze website www.vught.nl/onderscheidingen voor alle informatie en het formulier.


Kruising Boslaan- Loonsebaan drie weken afgesloten

Op maandag 29 mei gaan we aan het werk in de Loonsebaan. Tussen de Boslaan en de rotonde met de Postweg vervangen we de riolering en richten de weg opnieuw in. De kruising Loonsebaan-Boslaan en Loonsebaan vanaf de rotonde Postweg – Bréautélaan is volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Vanaf 29 mei tot en met 16 juni is de kruising Boslaan-Loonsebaan afgesloten Het verkeer richting Cromvoirt, de IJzeren Man, de Penitentiaire Inrichting en Nationaal Monument Kamp Vught leiden we om. Fietsverkeer blijft wel mogelijk. De totale werkzaamheden aan de Loonsebaan duren tot eind september.

Informatieavond woensdag 24 mei

Op woensdag 24 mei is er een informatiebijeenkomst bij Brasserie 155 aan de Loonsebaan 155. U kunt hier tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen. De aannemer kan u alles vertellen over de aanpak en fasering van het werk en de bereikbaarheid van de Loonsebaan.


Rondleiding Raadhuis op Dinsdag 30 mei

Bent u ook nieuwsgierig naar de geschiedenis van ons mooie raadhuis in Vught? Kom dan op dinsdag 30 mei om 11.00 uur (duurt tot maximaal 12.30 uur) naar het raadhuis voor een rondleiding. De kosten bedragen 5 euro per persoon inclusief koffie/thee. De opbrengst gaat naar de Heijmstichting.

De stichting ‘Heijmstichting’ is op 19 maart 2013 in het leven geroepen door de Gemeente Vught met het doel het doelvermogen te beheren dat reeds lang onder dezelfde naam binnen de Gemeente bestond. Het doel van de stichting is de zorg voor ouderen in de Gemeente Vught.

Komt u ook?
Mail dan naar mevrouw L. Sidler, liesbeth.sidler.pr@hetnet.nl.


Vught zondag op tv in ‘Bruisend Horeca’ op SBS6

Het geheim van Vught

Zondag 28 mei om 16.00 uur tot 16.30 uur is een aantal Vughtse horeca te zien in het televisieprogramma Bruisend Horeca op SBS6. Dat we in Vught een heleboel Schatten hebben dat weten de inwoners van Vught wel. Graag delen we het ‘geheim van Vught’ met heel Nederland.

In het tv programma Bruisend Horeca trakteren de presentatoren het Nederlands publiek op een inspirerend bezoek aan de meest uiteenlopende horecagelegenheden in Nederland. In Vught zijn ze op bezoek geweest bij Kasteel Maurick, de Pure Keuken, Het IJzeren Man Strandhuys en bij het Pop-up restaurant Asperges in ’t Veld in Cromvoirt. De herhaling is op zaterdag 3 juni van 14.30 uur tot 15.00 uur


Fysiofit Social Club

Bent u op leeftijd en hebt u behoefte aan structuur in de dag, gezelschap en beweging? U kunt terecht bij Fysiofit Social Club aan de Industrieweg.

Bij de Fysiofit Social Club kunt u als oudere elke werkdag terecht. Een indicatie is niet nodig. Er is elke dag een bewegingsprogramma, en samen met de andere deelnemers eet u een gezonde lunch.

Seniorenbus
Is het vervoer voor u een probleem? U kunt gebruik maken van de seniorenbus. U betaalt dan € 0,50 per ritje (plus € 5, – per maand abonnementskosten).

Aanmelden
Voor meer informatie over de kosten en aanmelden kunt u contact opnemen met Vivent Fysiofit op 06 – 52 60 96 65 (dinsdag en donderdag), of via Vivent Dagbesteding op 06 – 52 60 99 13 (maandag t/m vrijdag).


Gemeentekantoor gesloten op 25 mei en 26 mei

Op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei is het gemeentekantoor gesloten. De Milieustraat is vrijdag 26 mei open van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Kijk ook bij

Comfortabel, duurzaam en betaalbaar wonen in de Piekenhoek

“De tekeningen voor de Charlotte van Beuningen-woningen in de Piekenhoek waren destijds in een half …