‘De Huiskamer’ opent in Marktveldpassage

Centrum Management, Welzijn Vught, Reinier van Arkel en Woonwijze bundelen krachten.

Een ontmoetingsplek van, voor en door mensen. Dat is ‘De Huiskamer’ die op dinsdag 16 januari de deuren opent in de voormalige ruimte van Chopin in de Marktveldpassage in Vught. Bezoekers worden hier gastvrij ontvangen door vrijwilligers voor een kopje koffie of thee, een praatje en de krant.

“Veel mensen brengen dagelijks of wekelijks een bezoek aan de Marktveldpassage”, vertelt Angèle van de Water, centrummanager Vught. “Zij waren gewend om na de boodschappen gezellig een kopje koffie of thee te drinken bij Chopin. Deze mogelijkheid ontbreekt nu.” Bij Welzijn Vught, Reinier van Arkel en Woonwijze merkten ze ook dat de ontmoetingsplaats werd gemist. Reden voor de vier organisaties om de handen in elkaar te slaan en te kijken of het mogelijk was om deze behoefte te kunnen invullen. “Dankzij de medewerking die we kregen kunnen we nu tijdelijk De Huiskamer openen.”

Fijne plek
De Huiskamer gaat dinsdag 16 januari voor het eerst open. Vanaf dan kunnen bezoekers er iedere week terecht op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. In De Huiskamer wordt koffie, thee en aandacht geschonken. Het is een fijne plek voor een praatje of om de krant en tijdschriften te lezen. Ook kan er gewacht worden op de taxi of Seniorenbus. “Iedereen is van harte welkom.”

Samen met de bezoekers
De Huiskamer wordt gerund door vrijwilligers. “Het is echt een plek van, voor en door mensen”, vertelt Van de Water. “Het zaadje voor de ontmoetingsplek is gepland, de verdere invulling doen we samen met de bezoekers.”

Vrijwilliger worden
Wilt u ook vrijwilliger worden van ‘De Huiskamer’? Neem dan contact op met Yvonne Kolmans van Welzijn Vught. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 073-6565350 of mailen: Y.Kolmans@divers.nl

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …