Bovenaanzicht centrumplan Oost

Burgemeester Van de Mortel: “Wij omarmen het plan van harte”

Als de plannen doorgaan zoals ze donderdag 24 januari werden gepresenteerd aan gemeenteraad en publiek, krijgt Vught er een bijzonder fraai winkel- en woongebied bij in Centrumplan Oost (Marktveldpassage). Het ‘oude’ plan moest medio vorig jaar terug naar de tekentafel om kritische kanttekeningen van politiek en omwonenden mee te nemen én omdat uit onderzoek bleek dat zo’n 75 procent van het vloeroppervlak ernstig was aangetast door betonrot. Er werd afgezien van gedeeltelijke renovatie en sloop. Het nieuwe plan gaat uit van totale sloop en nieuwbouw. Het college van B en W is enthousiast.

door Ada Imming
In een bomvolle kantine van het gemeentekantoor ontvouwde Green Real Estate en vastgoedontwikkelaar Bouwaccent de plannen voor het publiek. Het merendeel van de bezoekers was enthousiast maar bewoners van de Raadhuisstraat toonden zich deels boos en bezorgd over de vrachtwagens die door hun straat moeten rijden naar de inpandige bevoorrading.
De plek en de beveiliging van en rond de inpandige bevoorrading van de ‘grote’ winkels en de verbetering van de omgeving van het Ploegveld zijn een paar van de wensen die in het nieuwe plan zijn meegenomen. Het plan is na de heroverweging iets kleiner geworden maar is zowel in omvang als uitstraling helemaal toegesneden op de maat van Vught. Tevens vormt het qua architectuur, kleurstelling en materiaalgebruik één lijn met het Centrumplan West (Vughtse Hart).

lees het vervolg in Het Klaverblad van 30 januari.

Kijk ook bij

Extern onderzoek organisatieontwikkeling gemeente Vught komt er niet

De publicaties in het Brabants Dagblad over de onrust onder de Vughtse ambtenaren, die zou …