‘Krek wa anders’ viert eerste lustrum met zomercarnaval

Zomer-straatcarnaval ‘Krek wa anders’

Ongeveer 7 jaar geleden ontstond er op de middelbare school een hechte vriendengroep met een voorliefde voor carnaval. Niet zomaar carnaval, maar het Vughtse carnaval. Het idee om een eigen clubke op te richten kwam dan ook regelmatig ter sprake. Op 14 september 2012 besloten vier personen van deze groep de knoop door te hakken en er nu eens echt aan te beginnen. Onder het genot van de nodige pilsjes werd Cv ‘Krek wa anders’ geboren. Al snel haakte de nodige vrienden aan en werd er met 12 personen de eerste wagen gebouwd. Vught werd een beetje paarser.

Aanstekelijk
Door de jaren heen bleek het enthousiasme aanstekelijk. Nu 5 jaar later is de groep uitgegroeid tot 18 vaste leden en een hoop gelegenheidsleden. Ook de carnavalswagen is gegroeid. Monique Berkenhamer: “We zijn begonnen met een normale aanhanger van ongeveer 2 meter. Nu glijdt er een bouwwerk van 8 meter lang en 5 meter hoog door de Vughtse straten op de zondag van carnaval. We hebben een heuse vlog, te volgen op facebook en youtube en bijna niemand ontkomt aan de grappen en grollen van onze ludieke vereniging.”

Feestje
Natuurlijk is dit eerste lustrum een feestje waard. Ten slotte is het overal feest waar Cv ‘Krek wa anders’ haar neus laat zien. De jongerenvereniging wil graag het Vughtse carnaval groter en gezelliger maken. Daarom wordt, in samenwerking met Eetcafé ’t Geveltje, het zomer-straatcarnaval in de Kerkstraat op touw gezet. Zondag 17 september zal om 13.00 uur in de straat een carnavalesk spektakel losbarsten.

Kijk ook bij

Kaartverkoop seizoen 2024-2025 Theater aan de Parade

De kaartverkoop voor theaterseizoen 24-25 bij Theater aan de Parade is gestart. Bijna 250 bekende …