Weer enorme toeloop aan aanmeldingen voor de Zomerschool

Half mei is de zomerschoolfolder uitgebracht en inmiddels zitten er al weer diverse activiteiten volgeboekt.

Lidia Riezebos van ABZ: “Na twee weken was al duidelijk dat het aantal aanmeldingen weer enorm goed loopt. Wel blij zijn we met de nieuwe richtlijn dat mensen zich voor maximaal 8 activiteiten mogen inschrijven. Hierdoor hebben nu toch meer mensen de kans om aan de verschillende activiteiten deel te nemen. Want ‘nee’ verkopen is altijd vervelend. Maar tevens blijkt hiermee dat de Zomerschool nog steeds in een enorme behoefte voorziet.” Marijke Blanken van Ouderen Samen vult aan: “ We stellen het aanbod samen met een grote vrijwillige werkgroep. Dit zijn mensen van ABZ, Ouderen Samen en vrijwilligers die al vaak aan de Zomerschool hebben deelgenomen en mee zijn gaan organiseren. Dit blijkt een succesformule.”

Nog plaatsen beschikbaar
Gelukkig zijn er ook activiteiten waar je je nog voor kunt aanmelden. Zo is er voor de vaartocht over de Dommel vanaf Kasteel Maurick een reservedatum ingepland namelijk op 20 juli ook om 13.30u.

Op 7 juli draaien we een prachtige film ‘Still Alice’, die zeer de moeite waard is om te kijken. Hiervoor kunt u nog gewoon inschrijven, want hier kunnen veel mensen aan deelnemen. En dit geldt ook voor de gezellige afsluitende kampvuuravond.

Een bezoek aan het Wasch- en Strijkmuseum is zeer de moeite waard en ook hier is nog plaats. Ben je liever creatief bezig? Dan is er nog plaats bij Illustreren in het thema van de Zomerschool, een mooie persoonlijke spreuktegel maken door middel van Handlettering of een mooie zomerkrans maken. Voor deze workshops geldt dat je geen ervaring hoeft te hebben. Gewoon gezellig meedoen en de docent helpt je waar het nodig is. Liever actief bezig? Er zijn mooie wandelingen over het landgoed van Reinier van Arkel onder leiding van een gids, je kunt gezellig dansen in Rozenoord of Jeu de Boules onder leiding van leden van de club op Sportpark Zegenwerp.

Volledig aanbod en informatie
In totaal heeft de Zomerschool ruim dertig activiteiten opgenomen. Voor een overzicht van alle activiteiten verwijzen we naar de brochure die op te halen is bij ABZ in gebouw Rozenoord, De Rode Rik en de Bibliotheek. Daarnaast kun je alle informatie vinden op de websites www.abzvught.nl en www.ouderensamen.nl

Schrijf nog snel in want vol=vol!

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …