Vughts Mannenkoor met Tania Kross

Het Vughts Mannenkoor bestaat 100 jaar. Als hoogtepunt in de viering daarvan geeft het koor een jubileumconcert op zondag 2 april om 14.30 uur in het Jheronimus Bosch Art Center te ‘s-Hertogenbosch. Een feestelijk programma met muziek van Bach tot Bernstein met een gastoptreden van de wereldster Tania Kross.

Toen het koor  in 1917 officieel werd opgericht onder de naam ‘Werkmanskring” was het heel welkom want: ‘Het gaf eenige afleiding in ons schoon, doch kleinzielig, futloos Vught’. De naam van het koor is al lang  veranderd, maar de afleiding is het blijven geven. Het koor van 25 leden groeide uit tot ruim boven 80. Zoals overal loopt  het ledental de laatste jaren terug. Maar met dik 50 leden is het nog steeds een groot mannenkoor, dat in staat is prachtige uitvoeringen te geven aan 4-stemmige mannenkoormuziek. Muziek uit de wereld van de opera en ook uit de wereld van de musical, filmmuziek en uit de top 1000.

Veel moeite wordt gestoken in het vinden van nieuwe leden. Het blijft een ontspanning om in een mannenkoor te zingen en het geeft veel voldoening. Er is de onderlinge band en de gezelligheid. En even belangrijk is de bijdrage van het koor aan de samenleving, in cultureel en in sociaal opzicht.

Eeuwfeest
Op meerdere momenten wordt bij het jubileum stilgestaan. In de bibliotheek van Vught is tot eind april een tentoonstelling te zien over de 100-jarige historie van het koor. Op 7 mei verzorgt het koor de muzikale begeleiding van de mis in de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch. Op 16 september zijn er vliegende concertoptredens op verschillende plaatsen in Vught, ‘s-Hertogenbosch en St. Michielsgestel. Ter afsluiting van het jubileumjaar is er op 29 oktober in de Aula van het Maurick College samen met de Vughtse koren en de harmonie Kunst en Vriendschap een groot meezingfestijn waar iedereen welkom is om te luisteren en ook om mee te zingen.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt is toch het jubileumconcert op 2 april om 14.30 uur in het Jheronimus Bosch Art Center op het Jeroen Boschplein in ‘s-Hertogenbosch. Tania Kross verzorgt een optreden, niet alleen als soliste, maar ook samen met het koor. Kaarten à 20 euro zijn te bestellen aan de kassa van het Art Center, bij de boekhandels op het Moleneindplein in Vught en via www.vughtsmannenkoor.nl. Daar vindt u ook meer informatie.

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …