Vught maakt zich op voor Koningsdag

Koningsdag is het grootste evenement in Vught. Het Oranjefeest in het centrum van Vught is groots en veelzijdig van opzet. Een feest van ontmoeting en verbroedering, vele attracties en spectaculaire optredens op twee podia.

Burgemeester Van de Mortel neemt om 11.00 uur de aubade in ontvangst op het Leeuwensteinplein bij het Raadhuis. Aan de aubade nemen deel de Vughtse Gilden, de Jeroen Bosch Verkennersband, zangvereniging Cantare en harmonie Kunst en Vriendschap. Nadat de burgemeester zijn toespraak op het bordes heeft gehouden wordt gezamenlijk het Wilhelmus gezongen. Vervolgens zullen de kinderen met hun versierde fietsen in een optocht langs het raadhuis fietsen waar de prijsuitreiking plaats zal vinden van de mooist versierde fiets.

Vrijmarkt
Om 11.00 uur start de jaarlijkse Vughtse vrijmarkt in alle straten van het centrum. Klik hier voor meer informatie over de vrijmarkt.

Activiteiten
Nabij Chopin, bij de ingang van het Marktveld, bevindt zich de gratis super survivalbaan en diverse kinderactiviteiten. Nieuw dit jaar is de presentatie van het Sint Barbara-Sint Sebastiaan gilde op het terrein van het voormalige postkantoor. Muziek staat centraal deze dag op de podia op het Marktveld en Maurickplein. Vele artiesten zullen swingende optredens verzorgen. Klik hier voor het volledige programma.

Kijk ook bij

Kaartverkoop seizoen 2024-2025 Theater aan de Parade

De kaartverkoop voor theaterseizoen 24-25 bij Theater aan de Parade is gestart. Bijna 250 bekende …