Vliegende concerten Vughts Mannenkoor

Het Vughts Mannenkoor bestaat 100 jaar. In april van dit jaar was er al een groot jubileumconcert. Nu gaat het koor op zaterdag 16 september bij wijze van traktatie een aantal optredens in de openlucht geven. Dat gebeurt op vier plaatsen in Vught en in Den Bosch met een kort programma.

Het koor zal zich als een ‘vliegend team’ verplaatsen van het ene naar het andere optreden van telkens ongeveer een half uur. Het beloven feestjes te worden voor het winkelend publiek met muziek uit de Parelvissers, het Slavenkoor, spirituals en ons eigen volkslied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis. Een eerste optreden is gepland om 10.30 uur op het Moleneindplein bij de Emté in Vught. Dan gaat het naar het centrum van Den Bosch voor een concert om 12.00 uur op de trappen van de Grote Kerk aan de Kerkstaat. Om 14.30 uur zingt het koor in Winkelcentrum Helftheuvel op het binnenplein bij de Jumbo. Dan gaat het koor terug naar Vught voor een optreden om 15.45 uur bij de ingang van de Marktveldpassage tussen Grand Café Chopin en modezaak Mei. Omstreeks 16.45 uur is er dan nog een kort concert bij Hotel van der Valk in Vught.

Meezingfeest
Ter afsluiting van zijn jubileumjaar houdt het Vughts Mannenkoor samen met nog een aantal Vughtse koren een groots meezingfeest. Dat wordt op 29 oktober gehouden in de Aula van het Maurick College. De deelnemende koren treden op elk met hun eigen repertoire. Daarna wordt het publiek meegenomen in een groot meezingfestijn. Harmonie Kunst & Vriendschap begeleidt die ‘sing along’ van populaire meezingers. Daar zal nog meer publiciteit aan worden gegeven, maar kaartjes zijn vanaf 16 september te koop voor 2,50 bij de Vughtse vestigingen van de boekhandels Bruna en Primera.

Kijk ook bij

Twee cantates bij Bach op Zaterdag op 22 juni

Zaterdag 22 juni, aanvang 17.00 uur, voert het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix twee …