Uitzwaaiconcert Kunst & Vriendschap

Aan het gebruik van gebouw Rozenoord als repetitieruimte voor Kunst & Vriendschap komt snel een einde.

Na een intensieve zoektocht naar een andere locatie is deze muziekvereniging uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er in Vught slechts 2 geschikte locaties zijn om te repeteren: gebouw Rozenoord en Theater de Speeldoos. Omdat de gemeente Vught andere plannen heeft met het beeldbepalende gebouw Rozenoord bleef er maar één alternatief over: Kunst & Vriendschap gaat deze zomer verhuizen naar de overkant van de Secretaris van Rooijstraat en neemt haar intrek bij de Speeldoos. Op zaterdag 10 juni geeft Kunst & Vriendschap haar allerlaatste ‘echte’ concert in gebouw Rozenoord en op 5 juli vindt er de allerlaatste repetitie plaats. Die is openbaar.

Fenne Torjuul
Het orkest van de harmonie zal bij het ‘Uitzwaaiconcert’ ondersteund worden door jongerenkoor Bright Voices en zangeres Fenne Torjuul. Bright Voices bestaat uit 20 jongeren, die sinds 1,5 jaar actief zijn bij dit koor. Zij hebben hun thuishonk in Elzenburg en traden in januari van dit jaar ook al op met Kunst & Vriendschap tijdens het nieuwjaarsconcert in de Speeldoos. Het koor zal ook een nummer samen met Kunst & Vriendschap brengen. Zelf laat het jongerenkoor enkele popsongs horen.

Voor de eerste keer zal Kunst & Vriendschap ook samenwerken met de Helvoirtse zangeres Fenne Torjuul. Als leerling van het Maurick College deed ze mee aan het Maurick Muziek Concours en ondanks haar jonge leeftijd heeft zij al in het Eindhovense parktheater in de musical Pippin gespeeld. Ze is al vele jaren actief in de muziek en hoopt er uiteindelijk ook professioneel in door te kunnen.

Het orkest van Kunst & Vriendschap, onder leiding van Alphons van Stenis, zal deze avond een gevarieerd programma brengen, vooral in het lichte genre. Zo komt een medley van songs van Simon and Garfunkel voorbij en een compilatie van Zuid-Amerikaanse nummers.

Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Kijk ook bij

Orgelconcert in de Sint-Jan op 4 juni

Op dinsdag 4 juni bespeelt Véronique van den Engh het Groot Orgel van de Sint-Janskathedraal. …