Uitslag fototentoonstelling

Afgelopen zondag is de vijfjaarlijkse fototentoonstelling “Een beeld van een dorp” in de Litserborg gehouden. De organisatie lag in handen van Heemkundevereniging “Op die Dunghen” met medewerking van Fotoclub Den Dungen. De vele bezoekers hebben ieder hun persoonlijke top drie mogen invullen. Op basis van deze stemmen is de uitslag samengesteld.

Net als vijf jaar geleden is het Riet School gelukt om er met de winst vandoor te gaan. Haar foto “Kerk vanaf de Mugheuvelse wiel” heeft het de meeste stemmen gekregen. Dat haar kijk op Den Dungen/Maaskantje in de smaak viel bij de bezoekers blijkt wel uit het feit dat de nummer twee van de wedstrijd, “Zonsopkomst vanaf de Grote Molenstraat” ook van haar hand is. Deze foto kreeg hetzelfde aantal punten, maar werd door minder stemmers op de eerste plaats gezet. Het erepodium werd compleet gemaakt door de foto “Pastoor van Beurdenplein by Night” van Perry Pijnappels.
De volledige uitslag is te raadplegen op de website http://www.heemkundedendungen.nl.

De ruim 160 foto’s die te bewonderen waren, zijn ingezonden door 28 fotografen. De foto’s vertegenwoordigen een beeld van Den Dungen en het Maaskantje in 2016/2017. De inzenders waren vrij in hun keuze voor het onderwerp, waardoor iedere fotograaf met zijn eigen ogen naar ons dorp heeft gekeken. Dit leverde weer een mooie breed opgezette expositie op.

Kijk ook bij

Zomerconcert Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch met Carel Kraayenhof

Op zaterdag 29 juni om 20.00 uur en zondag 30 juni om 15.00 uur klinkt …