Theaterwandelen met OK toneel

Geen standaard toneelvoorstelling op het podium van Ontmoetingscentrum De Huif, maar een theaterwandeling door een mooi stukje van Sint- Michielsgestel. Dat is wat toneelvereniging Onderling Kunstgenot dit jaar op 12, 13 , 19 en 20 mei brengt. Terwijl de voorbereidingen voor het 100 jarig jubileum in 2018 in volle gang zijn, wordt het publiek dit jaar al getrakteerd op een bijzondere avondwandeling  met theater, mime, declamatie en muziek.  Dit alles onder de naam Gelukszoekers, want is niet iedereen op zijn eigen manier op zoek naar geluk? Het Wijkplein aan de Irenestraat 2 in Sint Michielsgestel is het begin- en eindpunt.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het eeuwfeest in 2018. Onderling Kunstgenot wil met het 100jarig bestaan groots uitpakken. Maar ook dit jaar brengen de leden van OK iets speciaals. Voor het eerst in de OK-geschiedenis gaan zij de avondvoorstellingen in 2 weekenden op vrijdag en zaterdag  buiten op locatie spelen. De speeldata zijn 12, 13, 19 en 20 mei van 19.00 tot 21.45 uur. Binnen het thema ‘geluk’, in de breedste zin van het woord, hebben de spelers onder regie van Inge Meinema en Jan van der Els geïmproviseerd. Deze improvisaties zijn in de repetities omgevormd tot 6 verschillende acts van maximaal 10 minuten. De acts zijn te zien op verschillende speelplekken verdeeld over een route van circa 4 km. Het publiek wordt om 19.00 uur op het Wijkplein aan de Irenestraat verwacht. Er is dan op vertoon van de entreekaart een gratis kopje koffie of thee te krijgen. Op de vrijdagavonden wordt de avond opgeluisterd door de ‘Trubbeltrutten’, die liedjes over liefde en geluk uit het dagelijks leven zingen. Op de zaterdagavonden is er een muzikale bijdrage door een percussiegroep. Twee ‘gidsen’ zullen het publiek in wandelgroepen van 15 tot 25 personen verdelen. Natuurlijk mag het publiek daar ook een stem in hebben. Om 19.30 uur start de wandeling.  Aan de hand van een nummer en de plattegrond gaan alle groepen op pad. Onderweg worden zij verrast door acts, mime en declamatie met ‘geluk’ als rode draad!  Rond 21.45 uur worden alle groepen weer terug verwacht op het Wijkplein. Daar kan iedereen ervaringen uitwisselen en iets te drinken bestellen bij de bierwagen. Al met al beloven het  leuke en inspirerende avonden te worden!

Kaarten
Kaarten  à 10 euro zijn vanaf 24 april telefonisch te bestellen via nummer 06-236 737 44 en vanaf vandaag via de site www.oktoneel.nl De kaarten dienen in week 17 en 18 op dinsdagen tussen 19.00 en 21.30 uur en vrijdagen tussen 14.00 en 17.30 uur  aan de kassa van het Wijkplein opgehaald te worden. Dit  i.v.m. planning en organisatie van de wandelingen. Er is een beperkt aantal kaarten en alleen als de voorstelling niet is uitverkocht kunnen er in die weken kaarten aan de kassa gekocht worden.

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …