© Karin Jonkers

Theaterfestival Boulevard 3 t/m 13 augustus

Theaterfestival Boulevard brengt elf warme augustusdagen een verfrissend aanbod van theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. 

Op het befaamde festivalplein onder de kastanjebomen, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, vind je een sfeervol festivalhart met restaurants, foodtrucks en een feestelijk theateraanbod. Zo is er theater in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater, internationaal straattheater en livemuziek.

Maar er is meer: er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie! Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café. Deze voorstellingen zijn toegankelijk door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade.

Vorig jaar kwam het Josephkwartier er als locatie bij, op een steenworp afstand van het festivalplein. Hier zie je werk van theatermakers die zich verhouden tot de actualiteit, en is een plek gecreëerd voor de dialoog tussen kunstenaar en publiek. Samen aan lange tafels dineren, debatteren en mijmeren. Kijk voor het volledige programma en ticketinformatie op www.festivalboulevard.nl.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …