Javier Guzman (© Ruud Verhees)

Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen Theater aan de Parade

Op 14 juni om 12 uur wordt het startsein gegeven voor een gloednieuw theaterseizoen 22-23. Naar alle waarschijnlijkheid het laatste volle theaterseizoen waarin Theater aan de Parade programmeert op verschillende locaties in en rondom de stad. Het publiek mag zich verheugen op grote namen als Daniël Arends, Javier Guzman, Eefje de Visser en de Nits. Een zorgvuldig samengestelde klassieke programmering met o.a. Sven Ratzke & Holland Baroque, Het Stabat Mater en een wereldpremière van het Nederlands Kamerkoor. Toptoneel van nieuwe makers én gerenommeerde gezelschappen als het Zuidelijk Toneel. En een jeugd- en familieprogrammering met klassieke muziek voor 6+’ers en eerste theaterervaring voor baby’s vanaf 6 maanden.

Het volledige aanbod van bijna 200 voorstellingen en concerten is al te zien op theateraandeparade.nl en is te reserveren vanaf 14 juni om 12.00 uur. Nieuw dit jaar is dat het theater het hele programma online zet, maar in het magazine het aanbod tot het einde van dit kalenderjaar presenteert. “Als de afgelopen jaren ons iets geleerd hebben, is het dat we flexibel willen zijn en blijven. Door ruimte te houden later in het theaterseizoen kunnen we actueel zijn en is er ruimte om voorstellingen en concerten bij te boeken. We komen in december uit met een tweede theatermagazine. Daarin staan alle voorstellingen van januari tot en met de zomer van 2023”, aldus Bregtje Radstake, hoofd programma.

November Music
In tegenstelling tot de afgelopen maanden, programmeert Theater aan de Parade geen voorstellingen en concerten in HAL8 van de Brabanthallen in het nieuwe theaterseizoen. Alleen voor avontuurlijk muziekfestival November Music wordt een uitzondering gemaakt. In een speciale setting is een gedeelte van de festivalprogrammering daar te zien. Denk aan het concert van Eefje de Visser, de muzikale samenwerking tussen Bryce Dessner – gitarist van The National – en philharmonie zuidnederland en de marathonopera ‘Einstein on the Beach’ van Phillip Glass.

Structurele samenwerking met Willem Twee
Op het gebied van muziek kondigden Theater aan de Parade en Willem Twee recent een verdergaande samenwerking aan. Hun gezamenlijke missie tot het presenteren van een nog rijker en gevarieerder aanbod in Den Bosch komt onder andere tot uiting in de uitbundige klassieke muziekprogrammering die samen met de Organisatie Oude Muziek tot stand kwam. Van 17e eeuwse Italiaanse Barok tot het wereldberoemde Sgt. Pepper’s van The Beatles uitgevoerd door het Cello Octet Amsterdam. Nieuwe muziek van het spannende collectief Pynarello tot klassiekers gespeeld door pianiste Iris Hond.

Meer aandacht voor toneel
Toneel krijgt de komende jaren nog meer aandacht bij Theater aan de Parade. Daarom mag het publiek komende seizoen uitkijken naar onder meer ‘MOMENTUM’, een nieuwe toneeltekst van Lot Vekemans,, de solovoorstelling ‘Een Leven’ van Benja Bruijning en publiekslieveling van afgelopen theaterseizoen ‘Sartre & De Beauvoir’ van Het Zuidelijk Toneel. Daarnaast introduceert het theater de serie ‘Toneelkijkers’ voor beginnend toneelkijkers, verdiepingzoekers en mensen die het beu zijn alleen naar het theater te gaan. Vijf voorstellingen, ingeleid door Sander Janssens (o.a. NRC en Theaterkrant), leiden de deelnemers langs de veelheid van het Nederlandse toneellandschap.

Bomvolle Bossche zomer
Het nieuwe theaterseizoen gaat officieel van start op 1 september met de ‘Nieuwe Namen’ in Perron-3 in Rosmalen. Een beproefd concept waarin steeds 3 aanstormende cabarettalenten in een stand-up-comedy-setting het publiek voor zich winnen. Voor het zover is, mag het Bossche publiek zich opmaken voor een heerlijke culturele zomer. Waarin Theater aan de Parade coproducent is van onder andere de TUINSESSIES in juli in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum en van het BLVRD Theater aan de Parade (terug óp de Parade) tijdens Festival Boulevard in augustus.

Kijk ook bij

Horen, zien en zingen – gratis Tourcast door Bossche Sint-Jan

Sinds 14 april 2024 is de Bossche Sint-Janskathedraal te bezoeken met een zowel Nederlands- als …