Spiritualiteitsgroep Helvoirt draait film ‘Erbarme Dich’

Veel mensen -gelovig of niet- zijn enthousiast over de Matthäus Passion. Dit oratorium over het lijden en sterven van Jezus Christus is nog altijd enorm populair. En dat voor een verhaal van meer dan 2000 jaar en muziek van bijna 300 jaar oud! Wat is het geheim achter dit stuk van Bach?

De documentairefilm ‘Erbarme Dich’ gaat hier op in. In de film komen mensen aan het woord die geraakt zijn door de Matthäüs Passion. Ontroering en troost zijn daarbij sleutelbegrippen. In een verlaten kerk, onder de betoverende klanken van de Matthäus Passion van Bach, uitgevoerd door Pieter Jan Leusinks Bach Choir & Orchestra, vertellen verschillende mensen over hun speciale band met dit meesterwerk. Koordirigent Simon Halsey, choreograaf en danser Emio Greco en schrijfster Anna Enquist vertellen hoe deze muziek een rol speelt in hun leven. Ook dirigent Pieter Jan Leusink. Hij leeft voor de Matthäus Passion, maar het muziekstuk zorgde ook voor een pijnlijke breuk met zijn zeer gereformeerde vader. De verhalen van de personages zijn zowel uniek als invoelbaar; uiteindelijk kent iedereen een vorm van lijden, verlies en liefde.

Aanmelden
De Spiritualiteitsgroep van de St. Nicolaasparochie Helvoirt draait deze film op dinsdagavond 11 april in  Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15 in Helvoirt. Entreeprijs 5 euro p.p. inclusief koffie en thee. Drank na afloop voor eigen rekening. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang film 19.45 uur. Na een korte inleiding start de film. Iedereen is welkom. Graag vooraf even aanmelden via e-mail , telefoon 06-51422976 of 0411-645009.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …