Marimbaspeler Paul Nijs

Ruim 60 jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours in ‘s-Hertogenbosch

Ruim 60 jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) doen mee aan het Prinses Christina Concours in ‘s Hertogenbosch. Zij treden op voor jury en publiek tijdens het regionale concours in het weekend van 9 t/m 11 maart. De selecties worden gehouden in Avans Hogeschool, ‘s-Hertogenbosch op vrijdagavond en zaterdag. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 11 maart in Avans Hogeschool. Publiek is welkom om te komen luisteren.

Jonge muzikanten
Van januari t/m april 2018 organiseert het Prinses Christina Concours verspreid over het hele land zes regionale concoursen. Hiervoor hebben zich honderden jonge muzikanten aangemeld, die meedoen in hun eigen regio. Deelnemers aan het concours in ‘s-Hertogenbosch zijn onder meer afkomstig uit Eindhoven, Tilburg, Breda, Utrecht, Helmond, Amersfoort, ’s-Hertogenbosch en Bilthoven.

Melvin van Zanten (15 jaar, Nieuwegein) speelt dwarsfluit en hoopt dat hij zijn twee stukken foutloos kan uitvoeren. “Ik doe mee aan het Prinses Christina Concours, omdat ik optreden heel leuk vind. Ook wil ik graag ervaring opdoen en aan het publiek laten horen wat ik in huis heb.” Melvin kijkt uit naar de reactie van de jury. Dat geldt ook voor de 13-jarige Tani Romanenko uit Breda. De jonge pianiste wil haar spel graag verbeteren en iets nieuws leren. “Toen ik klein was, hoorde ik dat op dit concours de beste muzikanten spelen. Daar wil ik graag bij horen,” aldus Tani.

Marimbaspeler Paul Nijs (19 jaar, Weert) heeft al vaker meegedaan aan het Prinses Christina Concours. “Ik vind het een uitdaging om een muzikale ‘strijd’ aan te gaan met andere gedreven muzikanten uit andere disciplines dan alleen het slagwerk,” vertelt Paul. “Door mee te doen aan het concours kan ik mijn grenzen weer verleggen en daarbij het maximale uit mijn instrument halen.”

Selecties en finale
De selecties van het concours in ‘s-Hertogenbosch zijn gratis toegankelijk voor publiek. Deelnemers treden ongeveer 10 minuten op. Na afloop van alle optredens maakt de jury bekend wie er doorgaan naar de regiofinale. Publiek kan hiervoor een kaartje kopen bij het Prinses Christina Concours of aan de kassa van Avans Hogeschool op zondag 11 maart. De finale begint om 14.00 uur en rond 16.30 uur worden de prijzen uitgereikt door de heer J.M.L.N. Mikkers, burgemeester ’s-Hertogenbosch, en door de heer H.A.J.M. Swinkels, gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant.

Waar en wanneer
Vrijdag 9 maart (vanaf 18.00 uur) en zaterdag 10 maart (vanaf 9.30 uur): selecties in Avans Hogeschool, ‘s Hertogenbosch – gratis toegang
Zondag 11 maart, 14.00 uur – finale in Avans Hogeschool – entree: € 16,50 of € 12,50 (CJP/ 65+) – kaartverkoop: Prinses Christina Concours, tel. (085) 10 500 50 of info@christinaconcours.nl.

Meer informatie op www.christinaconcours.nl.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …