Oproep rondleiders Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught begint in het najaar met een training voor nieuwe rondleiders. Vanaf maandag 26 juni worden kennismakingsgesprekken gevoerd voor eventuele deelname aan deze cursus.

Jaarlijks bezoeken ruim 80.000 mensen het voormalig concentratiekamp, waaronder ruim 1700 (school-)groepen. Ruim 100 mensen zijn binnen de organisatie op vrijwillige basis actief om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Op rondleiders wordt vooral een beroep gedaan van maandag t/m vrijdag in de maanden maart-juli en september-november. Het museum is nu op zoek naar vrijwilligers die flexibel inzetbaar zijn om rondleidingen te geven aan schoolgroepen én specifiek in de maanden mei en juni twee keer per week maandag t/m vrijdag beschikbaar zijn. Schoolgroepen worden door middel van het lespakket ‘Kamp Vught in de klas’ goed voorbereid op dit indringende bezoek.

Rondleiderstraining
Het is belangrijk dat vrijwilligers bereid zijn (van elkaar) te leren, door middel van (zelf-)studie, evaluatie en nascholing. Ook worden zelfstandigheid, representativiteit en goede contactuele eigenschappen verwacht. De rondleiderstraining start in oktober. Het herinneringscentrum biedt een verzekering en een beperkte reiskostenvergoeding. Regelmatig zijn er activiteiten om de kennis te vergroten en een goede werksfeer te bevorderen.

Informatie
Voor meer informatie of om u aan te melden voor een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Cecile Post (ma, di, do, vrij), cecile.post@nmkampvught.nl of 073-658 7064. Voor meer over het herinneringscentrum, zie www.nmkampvught.nl.

Nationaal Monument Kamp Vught
Lunettenlaan 600, 6263 NT Vught
W: www.nmkampvught.nl
T: 073 656 67 64

Foto: Floris van Bergen

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …