Opera op de Parade Il Barbiere di Siviglia

Eén dag per jaar is ’s-Hertogenbosch dé operastad van Nederland. Dan verrijst op het door kastanjebomen omrande plein het decor en nestelen zo’n 8.000 bezoekers zich voor het podium. Verstokte operaliefhebbers zitten naast nieuwsgierigen, die de smaak van klassieke muziek nog niet kennen. Een cadeau aan de stad georganiseerd door Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade.

Dit jaar brengen de gezelschappen, onder leiding van Per-Otto Johansson, Rossini’s meesterwerk Il Barbiere di Siviglia. Een schitterende opera over jeugd en ouderdom, over liefde en begeerte. Het regieduo Geert Lageveen & Leopold Witte plaatst hoofdrolspelers Rosina en Almaviva in een omgeving waar mensen vechten tegen het ouder worden.

Het belooft een enerverende dag te worden, 27 juni 2017 in ‘s-Hertogenbosch. De stad en haar inwoners in optima forma: gezellig, gemoedelijk, bourgondisch en cultureel. Maar voor het zo ver is moet er nog hard samengewerkt worden om dit unieke evenement door te laten gaan. En daar kunnen we allemaal ons steentje aan bijdragen.

De opera gratis toegankelijk houden is van het grootste belang. Het sociale aspect is juist wat dit evenement zo mooi maakt. Veel bezoekers komen juist voor die speciale sfeer en voor elkaar. Mensen van alle rangen, standen en leeftijden genieten ongedwongen samen. Als Opera op de Parade een betaald evenement zou worden zou die bijzondere sfeer verdwijnen, want dan zijn toegangshekken en controles onvermijdelijk en spontane picknicks onmogelijk.

Vanaf 1 mei kon iedereen die dat wilde Opera op de Parade steunen via www.voordekunst.nl/projecten/5622. De campagne liep 50 dagen, van 1 mei tot 22 juni, om het streefbedrag van €15.000,- te halen. Inmiddels is bekend dat het streefbedrag gehaald is, waarvoor hartelijk dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben..

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …