Artur Josef Einhorn

Open Joodse Huizen in Vught

Op 29 en 30 april wordt in ’s-Hertogenbosch voor de tweede keer en in Vught voor de derde keer Open Joodse Huizen gehouden.

Voormalige woningen van Joodse ingezetenen die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter op transport werden gesteld en vermoord zijn op die dagen open voor het publiek om de ontroerende verhalen te horen van deze slachtoffers van de Holocaust. Die verhalen worden in ’s-Hertogenbosch ook verteld in de voormalige synagoge, nu de Toonzaal, en in de L.W. Beekmanschool, waar veel Joodse kinderen destijds onderwijs hebben gevolgd. Bij de verhalenvertellers zijn huidige bewoners en familieleden van de omgebrachte Joodse plaatsgenoten. Tal van vrijwilligers, onder andere van het N M Kamp Vught en het Vughts Museum, zorgen voor de ontvangst van de bezoekers. Een uitgewerkt programma komt over twee weken ter beschikking. Het initiatief in Den Bosch en Vught maakt deel uit van een landelijk netwerk, dat eind april en begin mei in veertien gemeenten Open Joodse Huizen organiseert. Klik hier voor meer informatie.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.