Noble Kitchen, nieuwe uitdaging voor Edwin Kats

Zichtbaar in zijn element, presenteerde Edwin Kats, chef van sterrenrestaurant Noble in Den Bosch, zijn nieuwe uitdaging vorige week aan de pers. Noble Kitchen, zijn tweede restaurant, zal worden gevestigd in een uniek ontworpen gebouw op ‘Bernardus’, zoals de 18-holes-golfbaan in aanleg van ondernemer Robert van der Wallen gaat heten. Meteen laat Kats nadrukkelijk weten dat het restaurant niet exclusief voor golfers is bedoeld, maar voor iedereen toegankelijk is die culinair wil genieten op een unieke plek.

Door Molly Witlox
Op de driving range, in de stralende septemberzon, met uitzicht over de al groene glooiende baan, onthulde Kats zijn nieuwe concept. Noble Kitchen krijgt een meer Aziatisch tintje vergeleken met de keuken van Noble Restaurant. Verder zal het Noble-DNA, zoals Kats het zelf formuleert, een belangrijke stempel op Noble Kitchen blijven drukken. Herkenbare klassiekers maar ook een creatieve mix uit de wereldkeuken zullen op de kaart staan. Hiernaast gaat een gespecialiseerde chef zorgen voor de bereiding van sushi en sashimi. ‘Kitchen is King’, aldus Edwin Kats. Daarom staat de keuken van Noble Kitchen in het midden van het restaurant. Evenals de Robata Grill waar vlees- en visgerechten op zullen worden bereid.

Magnifiek uitzicht
Naar verwachting zal het restaurant in het voorjaar 2018 worden geopend. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het gebouw waar zowel het restaurant als de ruimten ten behoeve van de golfactiviteiten zullen worden ondergebracht. Het gebouw wordt geïntegreerd in het landschap en krijgt een panoramisch terras met een magnifiek uitzicht over het golfterrein.
Noble Kitchen krijgt 80 zitplaatsen in het restaurant. Er komen 60 krukken aan de bar en 150 plaatsen op het terras. Een verdieping hoger komen flexibele ruimtes voor meetings, events, congressen en besloten diners. Niet alleen voor een lunch of een diner maar ook voor een drankje en een klein hapje kan iedereen straks Noble Kitchen bezoeken en genieten van het mooie Brabantse land aan een golfbaan van internationale allure. Het verloop van de bouw van Noble Kitchen is te volgen op www.noblekitchen.nl.

Kijk ook bij

Blijf fit in de zomervakantie

Helaas stoppen veel beweegactiviteiten in de zomerperiode. Walking Sports Den Dungen echter niet, want juist …