Muzikale avonturen in tuinderij De Scheve Schup

‘Gun iedereen z’n plekje, gun ieder z’n talent’… met dit lied sloten de jonge acteurs (7 – 11 jaar) afgelopen zondag hun succesvolle musical ‘De Tuin van Als’ af. Extra bijzonder om dit te horen klinken op tuinderij De Scheve Schup, waar iedereen, jong of oud, met of zonder beperking welkom is.

Het weer zat niet helemaal mee. Na vele zonnige, droge weken hingen nu dreigende wolken boven de tuinderij. Gelukkig bleef de regen beperkt tot een paar spatjes. Het enthousiasme van de musicalsterretjes en het publiek was er niet minder om. Na het kopen van een kaartje werden de bezoekers uitgenodigd om een bloem te knutselen. In het hart daarvan mocht iedereen schrijven waarvan hij of zij ging stralen. Die bloemen zouden op het eind van de musical nog een rol gaan spelen.

Samen sterk
De dorre Tuin van Als blijkt weer te gaan bloeien als iedereen zijn talenten bij elkaar legt: na de muzikale avonturen van de tuinman, de vogelverschrikker, Roosje, Bullebak, Lastpak, de Vreemde Vogel en de pad viel het zwarte achterdoek. Opeens had het publiek vol zicht op de prachtig bloeiende tuinderij, nu plotseling opgenomen in een wijds decor. Iedereen mocht ook zijn of haar eigen bloem komen ‘planten’. Want, zoals de tuinman zei: ‘Als iedereen mag meedoen, zal de tuin op zijn aller-, allermooist bloeien.’

Het publiek beloonde de kinderen na afloop van de voorstelling met een welverdiend, luid applaus!

Licht; een vertelling
De musical is geënt op het recent verschenen boek Licht; een vertelling en werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Vught.

Op donderdag 13 juli zal om 14.30 uur in Huize Elisabeth een Vertelling voor volwassenen gehouden worden. De toegang is gratis, bezoekers wordt gevraagd zich even te melden bij de receptie.

www.lichtvertelling.nl

Kijk ook bij

Daphne Kessels nieuwe jeugdbestuurder Waterschap De Dommel

Daphne Kessels uit Best is op woensdag 3 juli benoemd tot de nieuwe jeugdbestuurder van …