Lotus zoekt leeftijdsgenootjes

…die graag een verhaal schrijven over de toekomst!

Wie is Lotus?
Lotus is zo nieuwsgierig naar de wereld dat zij in 2011 haar ouders vijftien weken te vroeg verrast met haar geboorte. Veel te vroeg. Haar dokters maken zich zorgen of ze een toekomst heeft. Nu, acht jaar later, heeft ze bewezen dat ze die heeft. Lotus heeft ideeën over haar eigen toekomst en de toekomst van de wereld. Net zoals andere kinderen.

2011 – 2041
Lotus zoekt vriendjes die net als zij geboren zijn in 2011, het jaar van het konijn. Zij schrijven een verhaal van 100 tot 500 woorden over hoe zij de toekomst zien in het jaar 2041, dan zijn ze dertig jaar zijn. Deze verhalen worden ingezonden naar uitgeverij Godijn Publishing. De uitgever bundelt de verhalen en maakt er per provincie een boek van dat officieel uitgegeven wordt.

Twaalf provincies – twaalf boeken
In ieder boek staan 100 toekomstverhalen. Het boek wordt feestelijk gelanceerd op een nader te bepalen locatie in de betreffende provincie.

Waarom dit project?
Kinderen hebben de toekomst en hebben daar hun eigen ideeën over. Hoe leuk is het als zij deze ideeën kunnen teruglezen als ze ouder zijn? Daarnaast ontwikkelen kinderen door dit project hun taalvaardigheid en doet het een beroep op hun creativiteit. Hiermee sluit het aan op de 21e-eeuwse vaardigheden.

Voor wie?
Iedereen die in het jaar 2011 is geboren, mag meedoen. Kinderen kunnen meedoen met de klas of zelf een verhaal insturen.

Samenwerkingen en sponsors
Uitgeverij Godijn is op zoek naar samenwerkingen en sponsors, zoals bibliotheken en het bedrijfsleven, om samen aan de slag te gaan met dit leuke, inspirerende, landelijke project.

Informatie
Voor meer informatie: www.godijnpublishing.nl. Klik op de speciale “Schrijf mee met Lotus”-button!

Kijk ook bij

MDM Vught presenteert V-Jazz 2023

Jazz in Duketown komt eraan! Ook dit jaar is V-Jazz (jazz uit Vught) te beluisteren. …