Lezing 100 jaar ‘DE STIJL’

Met mooie afbeeldingen vertelt Vughtenaar Albert Vissers over de kunstbeweging De Stijl en de moderne bouwkunst. Vissers geeft in zijn lezing een artistiek totaalbeeld van de eerste helft van de 20-ste eeuw. U bent welkom op donderdag 15 juni a.s. van 14.00 tot 16.00 uur in De Rode Rik 2.0,  Van Sonstraat 49a. De eigen bijdrage voor de lezing is 2 euro. Consumpties voor eigen rekening. U hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Dit jaar is het een eeuw geleden dat in Nederland de kunstenaarsgroep DE STIJL ontstond. Kunstenaars als Mondriaan, Van Doesburg, Van der Leck, Rietveld en architecten kozen voor een nieuwe kijk op kunst die ze in het tijdschrift DE STIJL aan de wereld uitlegden. DE STIJL heeft vele ontwerpers en architecten beïnvloed en inspireert hedendaagse kunstenaars nog steeds. De oprichting van DE STIJL wordt dit jaar over heel Nederland herdacht. Het begin van de twintigste eeuw was een bewogen tijd. De tweede industriële revolutie (onder meer de auto, het vliegtuig, elektriciteit, telefoon, de grammofoon) en de Eerste Wereldoorlog zorgden voor een algehele vernieuwing in de kunst.

Albert Vissers, culturele gids en beeldend kunstenaar, legt in de lezing ‘100 jaar DE STIJL’ verbanden tussen maatschappij, kunst en wetenschap waardoor u Mondriaan en zijn geestverwanten beter kunt begrijpen. Ook maakt u ook kennis met de moderne bouwkunst en een aantal kunststromingen die naast DE STIJL bestonden. De lezing wordt geïllustreerd met een groot aantal afbeeldingen. Deze interessante lezing wordt georganiseerd door de Activiteitencommissie van Ouderen Samen.

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …