Lenteconcert Kunst & Vriendschap en Mondolia Oosterhuizen

De Vughtse harmonie Kunst & Vriendschap luidt op 9 april 14.00 uur de lente in met een lenteconcert in gebouw Rozenoord. Speciale gasten zijn deze middag de leden van Muziek- en Amusementvereniging Mondolia uit Oosterhuizen. Dit is een orkest met een voor Nederland unieke samenstelling aan instrumentarium. Uiteraard vieren ook de leden van opleidingsorkest Rappo Grande en het orkest van Kunst & Vriendschap op muzikale wijze de komst van de lente. Toegang gratis.

Het jubileumjaar rond het 140-jarig bestaan van K&V is achter de rug, maar dat betekent geenszins dat de Vughtse muzikanten het rustig aan doen. Opleidingsorkest Rappo Grande laat haar muzikale vorderingen horen en toont opnieuw dat ook een opleidingsorkest uitstekend in staat is om een fraai gespeeld programma te presenteren. In 2017 richt dit orkest zich op het thema ‘dieren’ en tijdens dit concert zijn o.a. de Aardvark Parade en The Lion King te beluisteren.

Het harmonie-orkest van Kunst & Vriendschap zal o.a. werken spelen waar de trompetsectie en de trombonesectie in soleren. Daarnaast wordt het speciaal voor het 140-jarig jubileum gecomponeerde werk ‘Art of Friendship’ gespeeld en wordt het optreden zeer passend besloten in Zuid Amerikaanse sferen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Alphons van Stenis.

Mondolia
In het kleine dorpje Oosterhuizen, onder de rook van Apeldoorn, werd in 1947 de Mondaccordeon Vereniging ‘Mondolia’ opgericht. Na jaren van concourssuccessen werd besloten om meer naar het amusement over te gaan, waarna het orkest omgedoopt werd tot Muziek- en Amusement Vereniging ‘Mondolia’. De vereniging bestaat nu uit drie verschillende orkesten, waarvan het A-orkest tijdens dit lenteconcert zal optreden. Dit orkest bestaat uit 40 leden en staat onder leiding van dirigente Heidi Wolters. Het orkest bestond tijdens de oprichting alleen uit mondharmonicaspelers. Later werden er andere instrumenten aan het orkest toegevoegd en de orkestleden bespelen tegenwoordig een keur van muziekinstrumenten zoals mondharmonica, mandoline, accordeon, melodica, vineta (ook een soort mondharmonica), gitaar, piano, drums, bas, keyboard en het geheel wordt soms aangevuld met zang en percussie. Deze samenstelling is uniek in Nederland. Er staan veelal populaire nummers op het repertoire, evenals evergreens, country en western, ballades en gezellige meezingers. Mondolia trad in haar 70-jarig bestaan niet eerder op in onze regio en dit lenteconcert biedt een unieke kans om dit heel speciale orkest te beluisteren en te bekijken.

Kijk ook bij

Kaartverkoop seizoen 2024-2025 Theater aan de Parade

De kaartverkoop voor theaterseizoen 24-25 bij Theater aan de Parade is gestart. Bijna 250 bekende …