Kunst & Vriendschap houdt luchtig vakantieconcert

Traditiegetrouw besluit Harmonie Kunst & Vriendschap haar muzikale seizoen met een vrolijk en ongedwongen vakantieconcert. Dat gebeurt dit jaar op woensdagavond 5 juli vanaf 18.45 uur met een presentatie van het Opstaporkest (samengesteld uit leerlingen van de muziekschool), opleidingsorkest Rappo Grande en het harmonie-orkest.

Alle orkesten staan onder leiding van dirigent Alphons van Stenis. Het Opstaporkest en Rappo Grande zijn vooral bedoeld om de muzikanten al op jonge leeftijd te laten wennen aan samenspel en zij zullen laten horen dat ook muzikanten in de opleidingsfase al erg leuke muziek kunnen maken. De avond wordt besloten met een luchtig programma door het harmonie-orkest. Gedurende de avond zullen enkele jubilarissen worden gehuldigd en tevens zal de Marinus Bijnen Trofee worden uitgereikt. Deze trofee wordt 2-jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich uitzonderlijk verdienstelijk maakt (of heeft gemaakt) voor de vereniging. Dit kan zowel een lid als een vrijwilliger van Kunst & Vriendschap zijn. Wie dit jaar de gelukkige is, wordt uiteraard pas bij de uitreiking bekend gemaakt. Met dit vakantieconcert neemt de vereniging tevens definitief afscheid van Gebouw Rozenoord, waar zij vele jaren haar thuisbasis had. Gedwongen door sluiting zal deze 141-jarige Vughtse muziekvereniging vanaf het nieuwe seizoen haar onderkomen vinden in de Speeldoos. Het wordt dus een avond met een speciaal en enigszins melancholisch randje.

Locatie
Gebouw Rozenoord aan de Elisabethstraat. Bij mooi weer vindt het concert buiten plaats, bij wat minder goed weer binnen in de zaal. Hapjes en drankjes zijn aanwezig en behalve de vrolijke muziek wordt het gewoon een gezellige avond waar iedereen van harte welkom is. De toegang is gratis.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …