Kunst & kitsch veiling in kader 575-jarig bestaan Reinier van Arkel

Reinier van Arkel bestaat 575 jaar: tijd om op te ruimen! De bezem is door de zolders en kelders gehaald. Het leverde bijna 100 kavels op, kunst en curiosa uit de geschiedenis van de instelling. De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan de ‘Dag van de Verwenzorg’ die in het kader van het jubileumjaar voor cliënten wordt gehouden op 10 oktober.

Op donderdag 15 juni van 16.00 tot 18.00 uur vindt de veiling plaats in de Tussenschakel/voormalige Stenen Hut. Veilingmeester is Eddy van Doorn, voorzitter Raad van Bestuur.  De veiling is voor iedereen en gratis toegankelijk! Uw eventuele aankopen dienen ter plekke contant betaald te worden. Uw aankoop kunt u, na betaling, direct na afloop van de veiling meenemen of ophalen op vrijdagochtend 16 juni tussen 8.00 en 12.00 uur.

Wat wordt er geveild?
Schilderijen, bronzen en gipsen sculpturen, religieuze objecten zoals kruizen, Maria en Christus beelden, een eikenhouten tabernakel met vergulde panelen, apothekersweegschaal, kandelaars, vazen etc. Op de website www.reiniervanarkel.nl/actueel/agenda kunt u de catalogus met alle te veilen kavels inzien. Ook leest u daar welke activiteiten nog meer op stapel staan in verband met het 575-jarig bestaan. Reinier van Arkel is een gespecialiseerde instelling voor geestelijke gezondheidszorg voor mensen met psychiatrische en psychische aandoeningen.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …